Dva lica Himkija, Baskonija nadohvat plej-ofa

Autor: Boban Filipović
četvrtak 01.03.2018.
22:53
Izvor: Sportske.net

Zahvaljujući odlično odigranoj drugoj i trećoj četvrtini, Baski su došli do veoma važna pobede.

Epa/Panagiotis Moschandreou
Epa/Panagiotis Moschandreou

Povezane vesti

Himki je mnogo bolje ušao u utakmicu, sredinom prve četvrtine stekao 12 poena prednosti, početkom druge deonice imao plus 10, ali onda sledi veliki pad.

Baskonija na nešto više od minuta pre doalska na veliki odmor prelazi u vođstvo i furioznom završnicom stiče pet poena suficita (44:39).

U istom ritmu nastavlju puleni Pedra Martineza i u trećem kvartalu, Rusi su upali u "mašinu za mlevenje", pred odlučujućih deset minuta bilo je 17 razlike, a Himki je u poslednjem periodu igre samo uspeo da upristoji poraz. Utakmica je završena rezulatom 87:77.

Toko Šengelija je bio igrač utakmice sa  dabl-dabl učinkom od 15 poena i 15 skokova, efiksniji od njega u pobedničkom timu bio je Rodrig Buboa sa 16 poena, a odličan je bio veteran Marselinjo Uertas sa 13 poena uz samo jedan promašaj (1/2 za dva, 2/2 za tri, 5/5 penali).

Na drugoj strani februarski MVP Aleksej Šved je ubacio 23 poena, ali uz veoma loš procenat šuta iz igre (3/9 za dva, 4/13 za tri). Jedini na visokom nivou u Hikiju bio je Entoni Gil sa 21 poenom i šest skokova imao je jedno brutalno kucanje iz 'alley oppa' koji mu je bacio Šved.

Oh my @anthonygill.13 #7DAYSMagicMoment

A post shared by Turkish Airlines EuroLeague (@euroleague) on Mar 1, 2018 at 12:24pm PST

 
Stefan Marković je večeras bio u 'minus' fazi, za 24 minuta u igri postigao je tri poena (0/1 za dva, 1/3 za tri), imao dve krađe, po jedan skok i asisetnciju.

Baskonija ostaje prva ispod plej-of crte, ali sada ima samo jednu pobedu manje od osmoplasiranog Makabija.

Zanimljivo, ova pobeda Baska, iako je bila prilično ubedljiva, je pobeda sa najmanjom razlikom od svih utakmica koje su odigrane u sklopu 24. kola. Ranije u toku večeri Žalgiris je lako dobio Barsu, CSKA se prošetao kroz Tel Aviv, a pitanje pobednika se nije postavljalo ni na duelima u Valensiji i Milanu.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke