Džikić: ''Grešimo, udaramo, grizemo, pravimo gluposti, bacamo se na glavu...''

Autor: Beta Beta
subota 24.12.2016.
21:46
Izvor: Beta

Trener Partizana Aleksandar Džikić rekao je da je očekivao tešku utakmicu protiv MZT-a u Jadranskoj ligi, ali i da je nastavio niz pobeda u ovom takmičenju.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Partizan je večeras savladao MZT sa 91:76 u 15. kolu Jadranske lige i tako ostvario svoju šestu uzastopnu pobedu i ukupno 12. trijumf u takmičenju, koliko je imao i cele prošle sezone.

"Mi smo stvarno očekivali tešku utakmicu. Ekipa MZT-a dolazi rasterećena, videli ste da imaju talenta...

Imaju i oni problema sa zdravljem, a ja znam šta je nama bilo. Drži nas već predugo, ali uspevamo da nekako nastavimo pobednički niz. Što ne znači da se neće prekinuti u sledećoj utakmici, ali ne brojimo. Samo čekamo da prođe taj period dok nismo kompletni i nadam se da će proći što pre.

Mi smo oečkivali ovakvu utakmicu, bar jedan deo ekipe, a ima i ovih koji su očekivali da će MZT sam da se pobedi",
rekao je Džikić novinarima posle utakmice.

Partizan je godinu završio sa dobrim izgledima za plasman u sledeću fazu Lige šampiona, ali Džikić nije hteo da pravi presek stanja.

"Hajde da neki drugi dan pričamo o tome, malo je to opširno. Ali,  hvala ovim ljudima što su došli da nas gledaju, ja se nadam da nisu razočarani. Grešimo, udaramo, grizemo, pravimo gluposti, bacamo se na glavu, šta da radimo? Tako igramo", rekao je Džikić.

On nije putovao sa ekipom u Poljsku na meč Lige šampiona zbog bolesti, a novinarima je rekao da još nije ozdravio, kao i da je Stefan Pot igrao bez treninga, da Frenk Robinson nije uspeo večeras da izdrži sa svojim zdravstvenim stanjem.
 
"Novica izašao iz povrede, Misirac (Stefan Birčević) očekujemo da padne pre ili kasnije. Juče nas je bilo 10 sa povratnicima... Đorđe Majstorović bi polovinom januara mogao da uđe u kontakte. Ovakva situacija sa rezultatima nam omogućava da mu damo možda više vremena nego što je potrebno, ali nadamo se da će što pre da nam se priključi. Vratio je jedno šest kila, što je vrlo važno za njega, za njegovo samopouzdanje", rekao je Džikić.

Trener MZT-a Ante Nazor ocenio je da je njegov tim tokom većeg dela utakmice parirao Partizanu, ali da je domaći tim imao "veću energiju i veću rotaciju" i zasluženo pobedio.

"Morali smo u poslednjoj četvrtini pronaći ritam igre. Dali smo danak umoru, ali ni mentalno nismo bili tu kada je u pitanju organizacija napada. Ova ekipa ne sme igrati na ovoliki broj poena. Moramo da pronađemo dodatni odbrambeni napon da bismo kontrolisali skok i kontrolisati trčanje napred. Ti segmenti su nam falili da ova utakmica bude neizvesna do kraja. Nedostajala su nam trojica igrača. Na osnovu prve tri četvrtine se nadam da će ova ekipa biti sve bolja i bolja", rekao je Nazor.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Saturday, 24.12.2016
23:44

Ili na dvojci i petici, ali mozda je ipak bolja ova prva kombinacija, zar ne? :-D

avatar
Saturday, 24.12.2016
23:42

Dovedite nekoga na trojci i petici i to ce nam biti dovoljno za JACU borbu, moramo da budemo medju tri na kraju regularnog dela! Brutuse, dovedi nekog a la SP i a la NP, dajte da po ko zna koji put pomrsimo racune ovoj hibridnoj tvorevini:-D

avatar
Pretorijanska Garda
Sunday, 25.12.2016
10:52

Da li si svestan koliko se vi u ocajnoj situaciji, dugovi ce vas pojesti, uvecati i zbog ovog tima sa 3 igraca na svakoj poziciji, a vi pored toga jos trazite pojacanja, skupe strance...pa to ni Cedevita ne radi. I cak i da ih dovedete, pa i da vam dodju i neki Akojoni i slicni, opet necete uspeti. Prebogati timovi padaju pred nama, a vi mislite da cete instant ekipom da se merite sa ponosom Srbije u elitnoj EL?

avatar
nenadnenad1234
Monday, 26.12.2016
16:16

Jesi dobio sendvic(platu) sto pises ove nebuloze oko Partizana?

avatar
Sunday, 25.12.2016
13:31

Nemoj mi vise pisati.

avatar
babaroga
Sunday, 25.12.2016
11:46

Poruka od Djordija: Puno srece narednih godina u ligi gde i pripadate. Tacka.