Džikić: "Kada izađu Antić, Ročesti i Bjelca ne znaš koga da čuvaš"

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 08.01.2018.
23:07
Izvor: Sportske.net

Trener košarkaša Budućnosti Aleksandar Džikić rekao je da je njegova ekipa večeras savladala izuzetan tim.

aba-liga.com/Budućnost VOLI
aba-liga.com/Budućnost VOLI

Povezane vesti

Košarkaši Budućnosti savladali su Crvenu zvezdu mt:s u derbi susretu 15. kola ABA lige i ponovo preuzeli lidersku poziciju na tabeli regionalnog šampionata.

Crnogorski šampion je slavio rezultatom 92:86 u poslednjoj utakmici 15. kola regionalne lige.

"Naš protivnik je šampion ABA lige. U odnosu na sastav i novac koji su uložili, igraju odlično u Evroligi. Pred ovaj meč su bili u odličnoj seriji. Mi imamo mnogo težak januar... Momci treniraju dobro i naporno i to se videlo. Šutirali smo trojke 70%, a na nekim mečevima smo promašivali potpuno otvorene šuteve. Pobedili smo, to je najvažnije. Pogađali su i rivali trojke preko ruke, zato je bio visok rezultat, ali zapinjali smo u odbrani", rekao je Aleksandar Džikić.

Budućnost je drugom pobedom u sezoni nad ekipom Crvene zvezde mt:s stekla kapitalnu prednost u odnosu na večerašnjeg rivala kada je borba za pol-poziciju pred plej-of u pitanju.

"Pobedili smo izuzetan tim, kad izađu na teren Antić, Ročesti i Bjelica ne znaš koga da čuvaš... Zaista je Zvezda izuzetno kvalitetna. Više mi se sviđa što smo pobedili na visok rezultat, nego da smo izgubili tesno na mali. Postupio sam pedagoški na kraju prve deonice, ali to što sam im rekao, ipak nije za medije", zaključio je Džikić.

Podgorički sastav se nakon 15. kola nalazi na prvom mestu na tabeli sa pobedom više u odnosu na Zvezdu, ali u praksi Budućnost ima dva trijumfa više jer je dobila obe utakmice.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Salone
Tuesday, 09.01.2018
00:13

Dobili ste na ludo sutersko vece i to jedva ovako vas sut vise nikad nece ici tako da se vidimo mozda u finalu ako udjete mada nisam siguran

avatar
Dolina cupova
Wednesday, 10.01.2018
07:38

Dobro su sutirali za tri, kao i Zvezda, ali im je šut za dva bio najgori u sezoni. Promasivali su čiste zicere. Teško da će im se i to ponoviti...