Džikić o pojačanjima: "Kad bismo mogli nekog na žeton da dovedemo..."

Autor: Beta Beta
petak 06.01.2017.
20:12
Izvor: Beta

Trener košarkaša Partizana Aleksandar Džikić rekao je večeras da pitanje o pojačanjima i o tome da li crno-beli ima novca za pojačanja nije za njega i dodao da navijači ne shvataju koliko problema ima klub.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Aleksandar Džikić je u intervjuu uživo agencije Beta odgovarao na pitanja s društvenih mreža, veliki broj pitanja odnosio se na pojačanja, a ime koje se najviše pominjalo bio je Toni Mičel, igrač Haopel Eilata.

"Mičel nije dobio otkaz u Izraelu. Ne znam odakle ta priča", rekao je trener Parizana.

"Da li ima novca za pojačanja nije pitanje za mene. Ako budemo videli da je neophodno... Sad smo 'kratki' bez Marinkovića i Robinsona sledeće tri nedelje, kad bismo mogli nekog na žeton da dovedemo... Mora da se shvati šta je cilj. Veliki deo budžeta ide na rešavanje finansijskih problema, nisam siguran da navijači shvataju koliko problema ima klub", rekao je Džikić.

Džikić je naveo i da je tokom leta bilo kontakta sa Nikolom Milutinovim.

"Pričalo se o pozajmici, a onda je Olimpijakos izračunao da je bolje da ga ostave", rekao je Džikić.

Ime koje se pored Mičela najčešće pominjalo u pitanjima je i Aleksandar Pavlović, odnosno zašto nije doveden, da li će biti doveden...

"Sašu vidim na utakmicama. U Baru sam bio sa njegovim ocem. Koliko znam, on je završio sa košarkom, ne znam zašto se to potencira. On je sjajan čovek. Šta se babi snilo...", rekao je Džikić.

Džikić je govorio i o sadašnjim igračima Partizana. Rekao je da će Adinu Vrapcu biti ponuđen novi ugovor, da će pokušati da zadrže strance i za narednu sezonu...

"Kada je reč o Marinkoviću, zaboravlja se činjenica da on ima 19 godina i da mu ovo mu treća sezona u seniorima. Mislim da je na dobrom putu, a koji mu je krajnji domen ne zavisi ni od ljudi sa kojima će raditi, već i od toga koliko će imati sreće. Birčeviću je vrlo bitno da se vrati na nivo konstantnog kvaliteta, on je na dobrom putu da brani svoje mesto u najboljih 12 srpskih košarkaša. Andrić mora da sredi svoje telo i da prihvati u potpunosti svoju ulogu", rekao je Džikić.

Na pitanje da li će ostati još dugo u Partizanu, Džikić je odgovorio da to ne zavisi samo od njega.

Džikić je rekao da ne zna koliki je dug kluba, odnosno da "ne zna sve i da ne treba da zna sve".

Trener Partizana je naveo da je među igračima "definitivno najveći grobar Novica Veličković", da prati igre fudbalskog kluba Partizan ali manje nego što bi želeo, a otkrio je i šta je zajedničko njegovim pomoćnicima Nenadu Čanku i Dušanu Kecmanu.

"Podeljena su im zaduženja, a zajedničko im je to da žena i jednog i drugog ne mogu da me vide očima", rekao je Džikić.
 
Nije želeo da komentariše posetu na utakmicama crno-belih u dvorani "Aleksandar Nikolić" i istakao da se žalaže za to da Partizan svoje mečeve igra u Hali sportova "Ranko Žeravica".

On je kao svoju najdražu utakmicu na klupi Partizana odabrao prvi meč protiv Cibone, a za trenutak u karijeri na koji je do sada najponosniji izabrao je osvajanje Fiba čelendža sa Krkom.

Džikić je bio selektor Makedonije 2014. i 2015. godine, rekao je da smatra je odradio dobar posao sa tom selekcijom.

"Opljačkali za 20.000 evra, ispljuvali. Pa, kada mi vrate i kada se izvine onda ću da razmislim o tome (da li ću ponovo biti selektor). Ništa, sudićemo se oko tih para", rekao je Džikić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Aleksandar K
Friday, 06.01.2017
22:36

Sta ovaj prica drzava vam sipa novac u kasu imate 10 stranaca i opet vam malo

avatar
Budimo.ljudi
Saturday, 07.01.2017
01:22

Jok, hiljadu :D

avatar
Mustafa sa pašnjaka
Friday, 06.01.2017
22:25

Nisu ovo fliperi.

avatar
RVT SPT SRB JSD ACM
Friday, 06.01.2017
21:15

Pitali su ga i za Tepica, a rekao je da Micela vidi kao cetvorku, to mi je malo cudno. Ako ga i ne vidi, kakve to veze ima na kojoj poziciji igra u Hapoelu:-)