Džikić pred Sasari: ''Igramo u najjačoj grupi!''

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 28.11.2016.
12:38
Izvor: Sportske.net, kkpartizan.rs

Dan pred utakmicu sedmog kola FIBA Lige šampiona protiv italijanskog Sasarija, trener Partizana poručuje da nikakvog potcenjivanja ne sme da bude, bez obzira o kom protivniku se radi.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

U prilog takvom stavu je ono što su crno-beli već doživeli u prethodnoj utakmici pred svojim navijačima u ovom takmičenju, kada su svi očekivali rutinsku pobedu nad belgijskim Šarlroa, ali je umesto toga usledio težak poraz.

Belgijanci su potom upisali još jedan trijumf, dok je Partizan izgubio na gostovanju AEK-u u Atini.

Zbog toga će sutrašnja (20:30h) utakmica protiv Sasarija u hali ''Aleksandar Nikolić'' biti od ogromne važnosti za crno-bele, ali i za goste iz Italije, koji u prethodnih šest kola imaju skor 2-4 i zauzimaju peto mesto na tabeli, odmah iza Partizana (3-3).

Dan uoči ove utakmice, trener Partizana Aleksandar Džikić ne krije da i ovoga puta očekuje veoma težak posao za svoj tim.

''Grupa u kojoj igramo je najkvalitetnija, nema tu ni lakih protivnika, niti timova bez tradicije i iskustva iz drugih evropskih takmičenja. Samim tim, nema mesta tu za nekakvo potcenjivanje ili razmišljanje o lakšim i težim protivnicima.

Imamo šansu da pokažemo da smo tu lekciju naučili posle jednog kiksa. Protivnik ima vrlo atletski talentovanu spoljnu liniju i iskusan centarski par Savanovic-Lideka. Dakle, izazovi za svakog našeg igrača'', 
istakao je Džikić.

Slično razmišlja i plejmejker crno-belih Branislav Ratkovica koji je dobro upoznat sa kvalitetima narednog protivnika.

''Dinamo Sasari je klub koji ima iskustvo igranja u Evropi i koji sigurno zna kako se igraju važne utakmice. Igrači italijanskog tima su iskusni i atletski veoma nadareni. Protiv njih moramo odigrati maksimalno koncentrisano i borbeno od početka do kraja meča'', zaključio je Ratkovica.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Партизан Шампион
Monday, 28.11.2016
20:57

Naravno jer je to grupa ekipa odustalih iz evrokupa,da niste odustali ...

avatar
Dr_znate_koji
Monday, 28.11.2016
16:19

Majstore, dobio si drzavne pare na ruke da dovedes igrace koje zelis. Kompletirao si ekipu jos u avgustu mesecu, doveo si skupog Hecera, Bircevica, Karahodzica, produzili ste Velickovica... To su igraci koji ne kosta malo para. Znaci, sad nema plakanja.

avatar
BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Monday, 28.11.2016
21:58

Skupog Karahodzica? Decko je dosao na dvogodisnju pozajmicu, a takav period se ne ugovara sa igracima koji su iole znacajni za klub koji ih drze.

avatar
Monday, 28.11.2016
21:59

Bravo za komentar , apsolutno se slažem

avatar
Paul Maclean
Monday, 28.11.2016
14:41

ko je sledeci protivnik, lejkersi iz italije