Efes grabi ka Top 8, Micić može bolje, Petrušev opet bez minuta

Autor: Darko Mitrović
petak 04.02.2022.
20:19
Izvor: Sportske.net

Šampion Evrope ne odustaje od ulaska među osam najboljih.

TurkishAirLines EuroLeague
TurkishAirLines EuroLeague

Povezane vesti

Ekipa Efesa ove sezone igra promenljivo, ispod očekivanja i daleko od prošlogodišnjeg nivoa, ali je i dalje u igri za plasman u četvrtfinale Evrologe.

Večeras se tim iz Istanbula približio ostvarenju tog cilja, pošto je na svom terenu u okviru 25. kola savladao francuski Asvel rezultatom 78:72.

Efes se tako priključio Olimpijakosu, Uniksu, Monaku i Bajernu sa po 12 ostvarenih pobeda i ove ekipe će uz Fenerbahče, eventualno još nekog, voditi veliku borbu do kraja ligaškog dela sezone za ulazak među osam najboljih.

Tokom prvog poluvremena Asvel je pružio vrlo dobru igru, imao je blagu rezultatsku predost, ali je Efes napravio preokret u trećem kvartalu i do kraja više nije ispuštao vođstvo.

Šejn Larkin je sa 19 poena i osam skokova bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi, Krunoslav Simon je upisao 14, a Plajs 12, dok je srpski reprezentativac Vasa Micić ostvario skromniji učinak od uobičajenog - sedam poena /trojke 1 od 6/, pet asistencija i tri skoka. Filip Petrušev ponovo nije ulazio u igru.

Kod gostiju najefikasniji Najt sa 21 poenom i 12 skokova, Džons i Strazel su upisali po 13 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke