Eh, da je Teo ranije došao...

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 11.03.2018.
11:42
Izvor: Sportske.net

Srpski košarkaš retko daje izjave za američke medije, ali je sinoć napravio izuzetak.

Epa/Michael Reynolds
Epa/Michael Reynolds

Povezane vesti

LA Klipersi su sinoć slavili protiv Orlando Medžika i sada se nalaze na poziciji koja ih vodi u plej-of.

Miloš Teodosić je pružio jednu od boljih partija u poslednje vreme, meč je završio sa 15 poena i sedam asistencija, imao je +/- indeks 19 i u tom segmentu je još jednom bio najbolji na utakmici i pored činjenice da je meč počeo sa klupe.

Nakon susreta je prozborio par reči sa američkim novinarima, govorio je između ostalog i o tome da li je zakasnio sa dolaskom u NBA, kao i generalno o evropskim igračima u najjačoj ligi na svetu.

"Srećan sam što sam ovde i mislim da sam doneo dobru odluku da dođem. Kao što sam rekao, ovo je najbolja liga na svetu, sa najboljim igračima na svetu i veoma sam srećan što sam trenutno ovde i što igram sa svim ovim sjajnim košarkašima.

Mislim ipak da sam zakasnio sa dolaženjem. Imam 30, 31 godinu i voleo bih da sam došao kada sam imao 25, 26 godina, kako bih mogao bolje da poradim na svom telu i na svojoj igri, ali ipak sam došao na kraju i da nisam došao sigurno bi mi bilo žao što nisam iskoristio priliku da dođem i vidim kakva je ovde košarka.

Mislim da je sada idealno vreme da košarkaši iz Evrope, koji imaju 23, 24 godine, dođu u NBA. Imali bi vremena da se priviknu, da porade na svojoj snazi i telu i zaista mislim da je ovo idealno vreme za evropske košarkaše da dođu ovde
", izjavio je Teodosić.

On je prokomentarisao i da je pripremanje za utakmicu sa Orlandom bilo teško, kako su samo noć ranije dobili Klivlend Kavalirse i teško im je bilo da pronađu pravu motivaciju protiv jednog od najslabijih timova u ligi.

"Uvek je teško motivisati sebe nakon što pobedite jedan Klivlend, naročito kada pobedite kako smo mi to uradili, vodili smo gotovo čitav meč i bilo je teško danas igrati na istom nivou i sa istom motivacijom, ali na kraju smo pokazali karakter i da smo postali zaista dobar tim i drago mi je što smo pobedili", rekao je Teodosić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke