EK - Drama u Trentu, Budućnost jača od nepravde!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 24.01.2018.
21:53
Izvor: Sportske.net

Šampion Crne Gore stigao je na korak od plasmana u četvrtfinale Evrokupa nakon trijumfa u Trentu. Četa Aleksandra Džikića slavila posle dva produžetka, sada čeka da Lokomotiva savlada Cedevitu.

ABA liga/Budućnost Voli
ABA liga/Budućnost Voli

Povezane vesti

Košarkaši podgoričke Budućnosti mogli bi da obezbede plasman u četvrtfinale Evrokupa posle četvrtog kola, a za to će im biti potreban trijumf Lokomotive Kubanj u Zagrebu.

Budućnost je u fantastičnoj utakmici kao gost savladala Trento rezultatom 106:105 (20:22, 26:19, 11:23, 25:18, 24:23) posle dva produžetka.

Gosti su na poluvremenu imali šest poena razlike ali je Trento preokrenuo u trećoj četvrtini, da bi Budućnost u poslednjoj deonici ozborila produžetak.

Ekipa Aleksandra Džikića oštećena je na kraju prvog produžetka pošto je Danilo Nikolić postigao poene za pobedu ali je zapisnički sto zaustavio sat nakon čega su sudije gledale snimak i poništile čiste poene.

Sekund pre kraja drugog produžetka, pri vođstvu Trenta rezultatom 105:104 Beto Gomes pravi faul nad Danilom Nikolićem, a crnogorski reprezentativac pogađa oba slobodna bacanja i donosi pobedu Budućnosti.

Bivši košarkaš Partizana Nemanja Gordić bio je najefikasniji u ekipi Budućnosti sa 23 poena (4/9 za dva, 4/7 za tri), 4 skoka, 7 asistencija i dve ukradene lopte, a pratio ga je Nikola Ivanović sa 20 poena i 4 asistencije.

Novajlija Džastin Doelman na terenu je proveo nešto manje od sedam minuta i za to vreme pogodio jednu trojku i ostvario dva skoka.

U domaćem timu 16 poena Šildsa, po 15 Hoga i Satona.

Budućnost posle četiri odigrane utakmice ima skor 3-1 i već večeras će overiti plasman u četvrtfinale ukoliko Lokomotiva savlada Cedevitu u Zagrebu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke