EK - Zvezda i Partizan dobili rivale!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 05.07.2018.
14:37
Izvor: Sportske.net

Beogradski "večiti" saznali su imena rivala sa kojima će igrati u grupnoj fazi drugog najvažnijeg takmičenja u Evropi.

Screenshot/You Tube
Screenshot/You Tube

Povezane vesti

Žreb je održan u Barseloni, a organizator takmičenja odredio je početkom nedelje sastav šešira i predočio koji se klubovi sigurno neće naći u istoj grupi.

O sastavu šešira i ograničenjima mogli ste da čitate OVDE!

Evrokup će u nastupajućoj sezoni brojati 24 učesnika, a Srbija će imati dva predstavnika. Crvena zvezda mt:s i Partizan predstavljaće našu zemlju i region, a od članova ABA lige na žrebu su se još našli Cedevita i Mornar iz Bara.

Šampion Srbije, Crvena zvezda mt:s izvučena je prva na današnjem žrebu i kao povlašćena iz prvog šešira završila u Grupi A.

Na samom početku žreba postalo je jasno da Partizan neće moći u Grupu A i Grupu B zbog Crvene zvezde mt:s i Cedevite, a na kraju su crno-beli žrebani u Grupu C.

Evo i sastava grupa Evrokupa za sezonu 2018/19.

Grupa A: Crvena zvezda mt:s (Srbija), Galatasaraj (Turska), Breša (Italija), Ulm (Nemačka), Andora (Španija), Monako (Francuska);

Grupa B: Lokomotiva Kubanj (Rusija), Cedevita (Hrvatska), Alba (Nemačka), Tofaš (Turska), Limož (Francuska), Arka (Poljska);

Grupa C: Valensija (Španija), Zenit (Rusija), Trento (Italija), Turk Telekom (Turska), Partizan (Srbija), Asvel (Francuska);

Grupa D: Unikaha (Španija), Uniks (Rusija), Torino (Italija), Ritas (Litvanija), Frankfurt (Nemačka), Mornar (Crna Gora);

Evrokup 18/19

Grupna faza takmičenja u Evrokupu startuje u oktobru. Igraće se deset kola, a plasman u TOP 16 obezbediće po četiri tima iz svake grupe.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
babaroga
Thursday, 05.07.2018
16:51

Muka mi je unapred. Kako da gledam mec sa galatasarajem?

avatar
MALI PLAVI
Thursday, 05.07.2018
15:47

Partizan i Cedevita neće proći grupu.

avatar
babaroga
Thursday, 05.07.2018
17:43

Bojim se da je Zvezdina grupa "jaca". O Galatasaraju ne treba pricati, Monako ulaze u kosarku koliko Zvezda i Partizan zajedno... Naravno, moguce je da si ti ipak u pravu.

avatar
MALI PLAVI
Friday, 06.07.2018
02:47

Jeste Zvezdina grupa jača, ali bez potcenjivanja (kao što mnogi misle), mislim da Partizan neće imati konkurentan tim, a Cedevita pored svih para što imaju, uvek loše igraju. Navijam za Zvezdu, ali voleo bi da svi klubovi iz ABA lige igraju zapaženiju ulogu u Evropi. Nikom ne želim ništa loše, ali ono što sam u ranijem komentaru je samo moje skromno mišljenje, a ne podbadanje.

avatar
Kori Volden
Thursday, 05.07.2018
14:46

Vrlo lepa grupa za Zvezdu. Zavisi naravno u kom cemo sastavu biti. Treba ocekivati Dobrica kao vodju ekipe. Prica se svasta. Od toga Covke odlazi do toga da nam partizan otima igrace i nudi vecu platu nego sto imaju kod nas. Videcemo kako ce ispasti sve. Naravno, momci i dalje imaju punu podrsku.

avatar
Grb partizana 1997?
Thursday, 05.07.2018
17:01

Dr ce sigurno ostati a ovo drugo ne znam koliko je tacno. Istina je da se u partizan sipa sakom i kapom ali to nije pre svega sto ih mnogo vole vec je cilj samo da se srusi Zvezda, tj da zbog losih rezultata navijaci sami oteraju rukovodstvo Zvezde i onda napredni preuzimaju klub u svoje ruke. Svi mi koji volimo Zvezdu se nadamo da do toga nece doci.

avatar
Real Only
Thursday, 05.07.2018
21:07

Daleko od toga da se u Partizan sipa sakom i kapom, proslosezonski sastavi Zvezde i Partizana to i pokazuju. Budite srecni ako vam napredni udju u klub, odnosno Andrej Vucic, e onda ce da se sipa sakom i kapom u Zvezdu i Partizan moze da zaboravi prvo mesto jos dugo, dugo godina.