EL - 'Armija' pokorila Istanbul, Efes 0/4

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 27.10.2017.
20:39
Izvor: Sportske.net

Košarkaši moskovskog CSKA upisali su treći ovosezonski trijumf u najelitnijem evropskom takmičenju. Izabranici Dimitrisa Itudisa večeras slavili u Istanbulu.

Epa/Sedat Suna
Epa/Sedat Suna

Povezane vesti

Prošlosezonski polufinalista završnog turnira u Istanbulu vratiće se iz 'Stambola' u mnogo boljem raspoloženju nego što je to bio slučaj pre šest meseci.

Košarkaši moskovskog CSKA večeras su demonstrirali silu u "Sinan Erdem Domu" i potpuno zasluženo slavili rezultatom 98:80 (27:26, 27:17, 19:17, 25:20) protiv ekipe Anadolu Efesa.

Gosti su sredinom druge četvrtine došli do dvocifrene prednosti nakon čega se pitanje pobednika više nije postavljalo. Tokom treće i četvrte četvrtine CSKA je u više navrata imao po 17 poena prednosti, a na kraju je stigao do maksimalnih 20 na pola minuta pre kraja.

Ekipu Dimitrisa Itudisa do treće pobede u Evroligi predvodio je Vil Klajburn sa 20 poena i 5 skokova, a pratili su ga Nando De Kolo (18 pts, 5 as), Serhio Rodriges (14 pts, 3 as) i Otelo Hanter (13 pts, 6 sk).

Kod domaćih je najefikasniji bio Krunoslav Simon sa 23 poena, 5 skokova i 4 asistencije, dok je naš Vladimir Štimac postigao 7 poena i upisao 4 skoka.

Posle četiri odigrana meča CSKA ima skor 3-1, a Anadolu Efes uz Baskoniju ostaje jedini tim bez pobede. U narednom kolu CSKA dočekuje Žalgiris, a Efes špansku Unikahu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke