EL - Barsa pala u Pireju, Vesterman zakucao Galatu za dno

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 16.11.2016.
20:48
Izvor: Sportske.net

Olimpijakos i Barselona su odigrali veoma tvrdu utakmicu, na kraju je domaćin odneo pobedu - 59:52. Pobedio i Žalgiris.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

U okviru 7. kola Evrolige sastali su se u Pireju Olimpijakos i Barselona, a kao pobednik izašla je ekipa Olimpijakosa koja je sada sustigla na tabeli svog današnjeg protivnika (obe ekipe imaju 4-3). Rezultat je bio 59:52 (21:16, 11:9, 17:13 i 9:14).

Prva četvrtina i nije nagoveštavala ovako čvrst meč sa malo poena, Olimpijakos je stigao brzo do 7 poena prednosti, ali su gosti uspeli da smanje do početka druge četvrtine za 21:16.

Olimpijakos je sve vreme bio od 3-7 poena, da bi u trećoj deonici stigao i do dvocifrene prednosti. Ipak, gosti na samom kraju utakmice stižu do -5, ali nisu uspeli da urade ništa konkretnije od toga, posebno kada je Birč pogodio za dva poena na minut do kraja.

Spanulis je bio najbolji u Olimpijakosu, on je danas prešao brojku od 1000 asistencija sa šest novih u okviru Evrolige, imao je i 15 poena. Bio je jedini u Olimpijakosu koji je imao dvocifren učinak.

Nikola Milutinov je imao 2 poena, 4 skoka i 2 asistencije.

Na drugoj strani Holms je zabeležio 12 poena, Rajs 11, Dorsi 9, a ostali su bili daleko ispod proseka.

Pored ovog meča, u isto vreme je igrana utakmica Žalgirisa i Galatasaraja, a Litvanci su uspeli da nanesu novi poraz turskoj ekipi - 87:75.

Bio je ovo susret dve ekipe koje su imale po jednu pobedu u dosadašnjem delu Evrolige, pa je Galatasaraj nakon ovog kola ostao zakovan za dno.

Najbolji u timu Žalgirisa bili su Motum sa 24 poena i Vesterman sa 16 poena, 7 skokova i 6 asistencija uz indeks 25. Na drugoj strani Guler najbolji sa 15 poena.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke