EL: Čudesni Larkin demolirao Barsu, Efes čuva četvrto mesto!

Autor: Nikola Miloradović
petak 08.03.2019.
20:29
Izvor: Sportske.net

Pešićevi puleni nemoćni pred najnižim čovekom na terenu.

EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU
EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Povezane vesti

Dočekao je Efes pred svojim navijačima lidera španske ACB lige, slavili su puleni Ergina Atamana sa ubedljivih 92:70, ponajviše zahvaljujući Šejnu Larkinu.

Od starta je bilo jasno da se Barsa neće dobro provesti u Istanbulu, Efes je bio bolji, dobili su prvi kvartal sa 24:12.

U drugom kvartalu se nije mnogo promenilo, pa je domaćin nakon 20 minuta imao 11 poena prednosti.

Videlo se već u prvom poluvremenu da će ovo biti veče Šejna Larkina, koji je u jednom trenutku imao seriju od 15 poena za osam minuta.

Efes je bez većih problema održavao dvocifrenu razliku i u trećem kvartalu, ali je Barsa ostajala ispod 15 poena minusa, koliko im je bilo potrebno da zadrže prednost u međusobnom susretu.

Ipak, ponovo je Larkin stupio na scenu, nastavio je da teroriše koš Katalonaca i Efes se ubrzo odlepio na 20 poena razlike.

Bilo je jasno da će "Pivari" slaviti, a ubrzo je postalo očigledno i da će Efes steći prednost u međusobnom susretu.

Tako je i bilo, ubedljiv trijumf Efesa, koji nakon 25 kola ima skor 16-9, imaju sada pobedu više od Barse i bolji skor u međusobnim susretima, sva je prilika da će imati prednost domaćeg terena u duelu upravo sa Kataloncima u plej-ofu.

Neverovatni Larkin je meč završio sa čak 37 poena, šutirao je 12/14 iz igre, 6/7 za tri, 7/7 sa linije za slobodna bacanja, a upisao je i pet skokova i dve asistencije, sve to za indeks 44, pa je utisak da smo u Istanbulu dobili najkorisnijeg igrača 25. kola.

Nije bio ni usamljen, Moerman je upisao 22 poena i 11 skokova (indeks 30), vrlo dobar i Micić sa 14 poena i četiri asistencije, dok je 10 poena dodao Kruno Simon.

Od Pešićevih pulena istakli su se Hanga sa 14 i Ante Tomić sa 13 poena (7sk).

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke