EL - Fener grabi ka vrhu, Realu drama u Kaunasu!

Autor: Darko Mitrović
petak 06.11.2020.
20:57
Izvor: Sportske.net

Odigrane još dve utakmice sedmog kola Evrolige, pre nego što je kompletna pažnja usmerena na duel Bajerna i Crvene zvezde.

EPA-EFE/ERDEM SAHIN
EPA-EFE/ERDEM SAHIN

Povezane vesti

Posle tri poraza u nizu, Fenerbahče je večeras upisao drugu uzastopnu, ukupno četvrtu pobedu od početka sezone u Evroligi i nastavio uspon na tabeli.

Tim Igora Kokoškova je na svom terenu bio bolji od ruskog Himkija rezultatom 83:71, i pored povrede De Koloa koji je na terenu proveo tek tri minuta. Ovo je Himkiju već šesti poraz u sedam odigranih mečeva i ostao je prikovan za dno tabele.

U većem delu prvog poluvremena gosti su bili ravnopravan rival, a Fenerbahče je prednost u kontinuitetu počeo da stvara krajem druge četvrtine. U nastavku nije dozvolio rivalu da povede, a najviše što je do kraja Himki uspeo da uradi je da u par navrata priđe na dva, odnosno tri poena zaostatka.

U finišu domaći ''dodaju gas'' i dolaze do zaslužene pobede. Edi i Pjer su sa po 16 poena predvodili Fenerbahče, a Lorenco Braun je uz 11 poena dodao i osam asistencija. Kod gostiju najbolji Miki sa 19 i Jerebko sa 12 poena.

Mnogo više neizvesnosti i uzbuđenja doneo je duel Žalgirisa i Real Madrida u Kaunasu, koji je na kraju pripao španskom timu rezultatom 93:90.

Meč su obeležili rezultatski preokreti. Real je odlično započeo meč, pogotovo napadački, pa je u prvoj četvrtini postigao čak 32 poena, ali je Žalgiris u drugom kvartalu uzvratio ''sa kamatom'', pa se na poluvreme otišlo rezultatom 54-48 u korist domaćeg tima.

Tokom treće četvrtine Žalgiris je održavao prednost, ali od početka poslednjeg kvartala Real je uhvatio priključak i ekipe su se smenjivale u vođstvu. Ipak, ključna je bila Realova serija 10:0, kada je od 86:81 u korist Žalgirisa stigao do vođstva od 91:86 i prednost je zadržao do kraja.

Tavares sa 22 poena i 12 skokova i Kampaco sa 19 poena i 10 asistencija su bili najbolji u pobedničkoj ekipi, dok su Žalgiris predvodili Vokap sa 18 poena i devet asistencija, kao i Grigonis sa 17 poena.

Realu je ovo treća pobeda u sedam kola, a Žalgiris je pretrpeo drugi poraz.
-
Baner

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke