EL - Lokomotiva srušila Kuću!

Autor: Boban Filipović
nedelja 15.05.2016.
18:51
Izvor: Sportske.net

Lokosi osvojili treće mesto na fajnal-foru Evrolige u Berlinu, pošto su u 'malom finalu' slavili prilično ubedljivu pobedu nad Laboral Kućom.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Iako oslabljeni neigranjem jednog od najboljih igrača Entonija Rendolfa, Barcokasovi Lokosi su, zahvaljujući odličnoj igri u trećoj i početkom četvrte četvrtine, trijumfovali nad Laboral Kućom rezultatom 85:75 u 'utešnoj' utakmici za treće mesto na fajnal-foru Evrolige u Berlinu.

Baskijci su na velikom odmoru imali koš prednosti, ali izgleda da je nesrećan poraz u polufinalu od Fenerbahčea nakon produžetka isuviše iscrpeo Perasovićev tim koji se raspao u nastavku. Treću četvrtinu ruski tim je dobio sa deset poena razlike, a u četvrtoj imao i +20 pa je finiš bio lišen neizvesnosti.

Prva violina Lokomotive Malkolm Dijelni vodio je svoj tim do pobede sa 21 poenom, 5 skokova i 4 asistencije, a jednako efikasan kao američki plejmejker bio je i Australijanac Rajan Brokhof, koji je na svoj košgeterski učinak dodao 6 skokova i tri asistencije. Obojica su ubacila po četri trojke.

Dvocifreni kod pobednika bili su Zubkov sa 11, te Siglton, Džening i Klaver sa po 10 poena.

U poraženom sastavu ubedljivo najbolji bio sjajni američki plejmejker, tragičar polufinalnog duela sa Fenerbahčeom zbog promašene trojke za pobedu u par sekundi pre kraja regularnog dela meča, Darijus Adams, koji je postigao 25 poena (3/4 za dva, 6/12 za tri 1/1 penali) i po 6 asistencija i skokova. Davis Bertans je bio jedini dvocifren uz njega sa 13 poena (3/6 trojke), dok je Jaka Blažič meč završio sa 8 poena. Podbacio je najdominantniji centar Evrolige ove sezone Janis Burusis sa veoma skorminim učinkom od 5 poena i 2 skoka.

darijus adams

Veliko finale između moskovskog CSKA i Fenerbahčea počinje u 20h.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Koris
Sunday, 15.05.2016
18:57

Kakva sezona i za jedne i za druge,retko ko je očekivao da će ova dva tima biti na F4 pored Barselone,Olimpijakosa,Reala,Himkija...nSvaka čast!