EL - Ništa od španske pomoći, Zvezda mora sama

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 25.03.2016.
22:26
Izvor: Sportske.net

Nepovoljne vesti stižu za Crvenu zvezdu Telekom iz Istanbula pošto Unikaha nije uspela da iznenadi Efes čime bi šampiona Srbije gurnula u četvrtfinale Evrolige dva kola pre kraja TOP 16 faze.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Poslednja utakmica 12. kola TOP 16 faze Evrolige u grupi "E" odigrana je u kamernoj atmosferi dvorane "Abdi Ipekči" u Istanbulu, gde je domaći Anadolu Efes ugostio Unikahu.

Vicešampion Turske savladao je Unikahu 87:67 (27:11, 22:19, 16:17, 22:20) i tako ostao u trci za mesto koje vodi u četvrtfinale elitnog takmičenja.


Izabranici Dušana ivkovića silovito su otvorili večerašnju utakmicu pa se činilo da će Unikaha doživeti debakl. Domaći su stizali do 20 poena prednosti, a potom bi igrači Unikahe pravili serije i uspevali da dođu do jednocifrenog zaostatka.

Tako je Anadolu Efes tek na dva minuta pre kraja stavio tačku na utakmicu koju je morao da dobije da bi ostao u trci za mesto koje vodi među najboljih osam timova u Evropi.

Najbolji pojedinac na večerašnjoj utakmici bio je Tomas Ertel koji je postigao 17 poena i ostvario 13 asistencija, dok je na drugoj strani Demarkus Nelson postigao 12 poena. Naš Nemanja Nedović ubacio je 6 poena.

Da je Unikaha večeras iznenadila Efes šampion Srbije bi obezbedio plasman u četvrtfinale dva kola pre kraja, ali će Zvezda ipak morati da dobije Darušafaku da bi potvrdila plasman u TOP 8.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke