EL - PAO drži korak u trci za plej-of

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 07.03.2019.
20:15
Izvor: Sportske.net

Atinski "Zeleni" ostvarili su ubedljivu pobedu na gostovanju Darušafaki i zadržali korak za ekipama koje se bore za plasman od šestog do osmog mesta.

Epa/Toms Kalnins
Epa/Toms Kalnins

Povezane vesti

Lak posao imala je ekipa Panatinaikosa danas u Istanbulu, pošto je u prvoj utakmici 25. kola Evrolige gostovala poslednjeplasiranom timu elitnog takmičenja.

Darušafaka je odavno pokazala da ni na koji način ne pripada elitnom evropskom društvu, pa novi ubedljiv poraz u duelu sa Panatinaikosom ne predstavlja iznenađenje.

PAO je kao gost savladao Darušafaku rezultatom 91:67 (20:17, 26:20, 20:16, 25:14) i tako zabeležio dvanaestu pobedu koja ga ostavlja u igri za plasman u plej-of.

Gosti su kontrolisali dešavanja na terenu od početka do kraja, a meč su prelomili na startu poslednjeg kvartala serijom 9:0 posle koje je razlika iznosila 24 poena u korist Panatinaikosa.

Dvojica igrača atinskog kluba zabeležila su dabl-dabl učinak na gostovanju Darušafaki. Jorgos Papajanis postigao je 14 poena i zabeležio 12 skokova, dok je Nik Kalates stigao do 10 poena, 11 asistencija i 4 skoka. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Janis Papapetru sa 18 poena, 4 skoka i 3 asistencije.

U ekipi Darušafake trojica sa dvocifrenim poenterskim učinkom. Najefikasniji je bio Toni Daglas sa 14 poena, 4 skoka i 3 asistencije, a pratili su ga Zanis Peiners (12 pts, 2 as) i Majkl Erik (11 pts, 4 sk). Džeremi Evans je stao na korak od dabl-dabl učinka, postigao je 8 poena, a ostvario 11 skokova.

Panatinaikos do kraja ligaškog dela čekaju gostovanja moskovskom CSKA i Armaniju, a ugostiće Baskoniju, Real Madrid i Budućnost.

Sezona je izgubljena za Darušafaku koja će u poslednjih pet kola pokušati da sakupi još koji trijumf.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke