EL - PAO 'iščupao' pobedu u Milanu, jedna nepoznanica pred četvrtfinale!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 05.04.2018.
23:27
Izvor: Sportske.net

Panatinaikos je posle "porođajnih muka" uspeo da slavi u Milanu i da obezbedi prednost domaćeg terena u četvrtfinalu.

Epa/Matteo Bazzi
Epa/Matteo Bazzi

Povezane vesti

Košarkaši Panatinaikosa ostvarili su očekivanu pobedu nad Armanijem u Milanu (96:95) ali su do nje došli mnogo teže nego što se to očekivalo.

Atinski "Zeleni" upisali su devetnaestu pobedu posle produžetka čime su osigurali prednost domaćeg terena u četvrtfinalu.

Junak utakmice bio je bivši košarkaš Partizana Džejms Gist koji je sekund pre kraja pogodio za trijumf Panatinaikosa.

Džejms Gist (18 pts, 5 sk), Majk Džejms (18 pts, 4 sk, 4 as) i Nik Kalates (18 pts, 3 sk, 6 as, 4 ukr. lp.) bili su najefikasniji u pobedničkom timu.

Na drugoj strani 18 poena i 10 skokova Arturasa Gudaitisa, a pratio ga je Mindaugas Kuzminskas sa 16 poena, 3 skoka i 4 asistencije.

PAO je devetnaestom pobedom u sezoni došao u poziciju koja mu nakon podvlačenja crte garantuje prednost domaćeg terena u četvrtfinalu, ali od ekipe Olimpijakosa zavisi da li će tim Ćavija Paskvala biti treći ili četvrti.

Ukoliko Olimpijakos savlada Žalgiris ekipa Panatinaikosa će biti četvrta na tabeli. Ukoliko pak Žalgiris slavi u Atini Panatinaikos će kao treći u četvrtfinale.

Real Madrid će svakako biti peti, bez obzira na to hoće li savladati Bamberg ili ne. "Kraljevski klub" ima bolji međusobni skor od Žalgirisa i neće biti ugrožen ukoliko Litvanci slave u Atini a oni ne dobiju Brose.

Realno je ipak da Madriđani savladaju Bamberg i da završe sezonu sa 19 pobeda. Ukoliko uđe u krug sa atinskim klubovima Real će ponovo biti najslabiji i završiće na petom mestu na tabeli.

To znači da smo već dobili prve četvrtfinalne parove i da će sve biti potpuno jasno nakon sutrašnje utakmice u "Dvorani mira i prijateljstva".

1. CSKA
2. Fenerbahče
3. PAO/Olimpijakos
4. Olimpijakos/PAO
5. Real Madrid
6. Žalgiris
7. Baskonija
8. Himki

Četvrtfinalni parovi:
CSKA - Himki
Fenerbahče - Baskonija
Olimpijakos/PAO - Žalgiris
Olimpijakos/PAO - Real Madrid

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke