EL: Pefi i Šved srušili "Kralja"

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 02.11.2017.
22:55
Izvor: Sportske.net

Košarkaši madridskog Reala doživeli su prvi poraz ove sezone u EL.

bckhimki.ru
bckhimki.ru

Povezane vesti

Real je doživeo poraz u Superkupu Španije, na samom početku sezone, a onda su vezali 10 pobeda u svim takmičenjima.

Da ne dođu do 11. postarao se moskovski Himki, koji je u Madridu savladao "Kraljeve" rezultatom 80-86.

U prvih 10 minuta bilo je tesno, ekipe su se u startu smenjivale u vođstvu, a onda je nešto stabilnija bila ekipe Jorgosa Barcokasa.

Gosti su držali prednost, sve do početka drugog kvartala, kada je Real preokrenuo, ali nije dugo trajala inicijativa domaćina, Himki je dodao gas i brzo stigao i do 12 poena prednosti.

Real se ipak konsolidovao i spustio deficit na šest poena pred veliki odmor.

Sličan rasplet i u trećoj deonici, Real bolje otvara, dolazi do preokreta, ali se potom Himki budi i dolazi umalo do nove dvocifrene prednosti. Gosti iz Moskve su nakon 30 minuta imali sedam poena viška.

Ponovo je Real dobro otvorio jednu deonicu, stižu do preokreta u uvodnim minuta četvrtog kvartala, ali im se još jednom dešava ista priča. Padaju, Himki u samo par napada uspeva da dođe do nove prednost, čak i devet poena viška.

Real se nije predavao, trojkom Džejsija Kerola, prišli su na minus od dva poena na 48 sekundi do kraja susreta. Imao je potom Dončić priliku da preokrene rezultat, ali je promašio šut za tri poena, Anderson je uhvatio skok i dobio dva penala nakon faula Kampaca na 18 sekundi do kraja.

Amerikanac pokađa dva penala, Kampaco potom gubi loptu, pravi faul ponovo nad Andersonom, koji rešava pitanje pobednika sa da pogođenja bacanja.

 
Šved je predvodio pobednički sastav sa 20 poena i pet asistencija, pratili su ga Anderson sa 16 poena, Entoni Žil sa 12, kao i Malkom Tomas sa 11. Odličan i Stefan Marković koji je "flertovao" sa dabl-dablom, upisao je devet poena, osam asistencija, tri ukradene lopte i jedan skok. Bivši bek Zvezde Čarls Dženkins dodao je osam poena uz tri ukradene lopte.

U ekipi Reala 12 poena, sedam skokova i tri asistencije najkorisnijeg igrača za oktobar Luke Dončića, pratili su ga sa po 10 poena Kozer (5as), Ajon (10sk) i Džefri Tejlor.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke