EL - Produžeci u Moskvi, Džejms sa zvukom sirene naneo Žalgirisu šesti vezani poraz!

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 05.12.2019.
20:30
Izvor: Sportske.net

Drama i novi poraz litvanskog šampiona.

EPA-EFE/YURI KOCHETKOV
EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

Povezane vesti

Na premijeri 12. kola Evrolige, CSKA je pred svojim navijačima dočekao ekipu Žalgirisa, nakon velike borbe i 45 minuta košarke Moskovljani su slavili sa 85:82 (69:69).

Odlično su gosti otvorili meč, dobili su prvi kvartal sa 17:9.

Ipak, probudio se domaćin u nastavku, pa Itudisovi puleni u finišu prvog poluvremena stižu i do preokreta, na veliki odmor odlaze sa viškom od pola koša (32:31).

Tesno je bilo i u nastavku, treći kvartal završen je nerešenim rezultatom (19:19), pa su "Armejicu" u poslednjih 10 minuta ušli sa minimalnim viškom poena.

Domaćin je uspeo malo da se odlepi, ali je Vokap sa dve trojke poravnao rezultat sredinom poslednjeg perioda, ali mu je sa dve trojke odgovorio Heket, te je CSKA stekao četiri poena viška na oko tri minuta do kraja.

Neizvesno je bilo do samog kraja, Bejker trojkom vraća prednost Moskovljanima, ali večeras odlični Vokap novom trojkom potom poravnava rezultat.

Poveo je CSKA, da bi Lekvičijus flouterom poravnao rezultat, "Armejci" nisu iskoristili poslednji napad, pa se otišlo u prodžetak.

Uzbudljivo u dodatnih pet minuta, Ledej trojkom od table donosi prednost gostima iz Kaunasa, a onda se uspavani Majk Džejms probudio, pogodio je za dva uz faul za prednost domaćina, realizovao je i bacanje, potom je novim teškim poenima doneo ekipi CSKA prednost u samoj završnici, ali je Vokapov šut na pet sekundi do kraja kasno blokirao Bolomboj na drugoj strani, pa su poeni bili priznati, 82:82.

Aut sa strane izveo je Heket, lopta je očekivano otišla u ruke Majku Džejmsu, čuvao ga je daleko viši Hejs, ali je sjajni Amerikanac bacio trojku sa velikim lukom i pogodio sa zvukom sirene, pobeda "Armejaca".


U pobedničkom sastavu najefikasniji Strelnijeks sa 20 poena, pratio ga je Majk Džejms, koji je eksplodirao u produžetku, najbolju partiju od dolaska u Moskvu pružio je Ron Bejker sa 13 poena i tri skoka, dvocifreni su bili i Bolomboj sa 12, kao i Heket sa 11 poena.

Kod Žalgirisa 19 poena Vokapa, 15 je dodao Lekavičijus, 12 uz 11 skokova ubacio je bivši centar Partizana Lendejl, dok je 11 poena (9sk) ubacio Ledej.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke