EL: Revolveraški obračun Hikmana i Nedovića!

Autor: Nikola Miloradović
petak 23.03.2018.
21:32
Izvor: Sportske.net

Duel Brose Bamberga i Unikahe obeležili su Amerikanac i Srbin.

Epa/Jim Hollander
Epa/Jim Hollander

Povezane vesti

Nemački šampion slavio je i peti vezani put na svom parketu u okviru Evrolige, danas je u Bambergu pala Unikaha, bilo je 93-88 u korist domaćina.

Brose je bolje otvorio meč, dobili su prvi kvartal sa 28-19, da bi do poluvremena stekli i 13 poena prednosti.

Unikaha je lagano krenula da se vraća u drugom poluvremenu, da bi u poslednjih 10 minuta ušli sa devet poena minusa.

Nastavili su sa dobrom igrom gosti iz Malage, a nakon pet vezanih poena Nemanje Nedovića prišli su na samo poen zaostatka rivalu, na pola minuta do kraja susreta.

Ipak, Brose je odgovorio, trojku je na 13 sekundi do kraja pogodio Dorel Rajt, usledio je tajm-aut, nakon kojeg je Mekalum doveo Unikahu na dva poena minusa.

Odmah je potom fauliran Heket, koji je bio polovičan, pa je Plaza pozvao tajm-aut na tri sekunde do kraja, kako bi pokušao da nacrta akciju za tri poena, koja bi utakmicu odvela u produžetak.

Vačinski je ipak izgubio loptu, Brose je malo i bespotrebno pozvao tajm-aut, a onda je Radošević sa dva poena postavio konačan rezultat.

Susret su obeležili bekovi Brosea i Unikahe, Bamberg je sa 28 poena predvodio Riki Hikman (3/5 za dva, 3/4 za tri, 13/15 sa linije penala), dok je u redovima tima iz Malage ubedljivo najbolji bio Nemanja Nedović sa 26 poena (4/8 za dva, 5/7 za tri, 3/4 sa linije penala) i pet asistencija.

Dvocifreni u pobedničkom sastavu i Rajt sa 12, kao i Radoševi sa 10 poena, Dejan Musli je meč završio sa šest poena i pet skokova, za 10 minuta i 30 sekundi na parketu.

U redovima Andalužana samo je još Mekalum bio dvocifren (13p), Dragan Milosavljević je za oko 14 minuta upisao četiri poena i jedan skok.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke