EL: Vilijams pokazao zašto je bio drugi pik na draftu, Balkanci presudili Žalgirisu, Darušafaka pokazala zube u Atini!

Autor: Nikola Miloradović
petak 14.12.2018.
22:36
Izvor: Sportske.net

Od 20:30h odigrana su još dva duela 12. kola Evrolige.

EPA-EFE/RONALD WITTEK
EPA-EFE/RONALD WITTEK

Povezane vesti

Minhenski Bajern je na svom parketu dočekao ekipu Žalgirisa, puleni Dejana Radonjića upisali su drugi vezani trijumf u elitnom takmičenju, kako su slavili sa 88:84.

Dobra igra Bajerna u prvoj deonici, Žalgiris je imao velikih problema u ofanzivi, a u finišu kvartala je Derik Vilijams najavio da bi ovo moglo da bude njegovo veče.

"Sipao" je svojevremeno drugi pik na draftu i u nastavku, pa je Bajern na veliki odmor otišao sa osam poena viška.

U trećoj deonici buđenje Žalgirisa, zategli su odbranu i preneli dobru igru u napadu iz druge četvrtine, pa su na poslednji odmor otišli sa zaostatkom od tri poena.

Tesno je bilo do samog kraja, a onda su stvari u svoje ruke preuzeli Jović, Lučić i Nihad Đedović, ubacili su 12 od poslednjih 14 poena Bajerna, na kraju je Derik Vilijams sa penala rešio pitanje pobednika na 1,7 sekundi do kraja. Bajern sada ima 6-6, dok je Žalgiris na 5-7.

Fantastičan Derik Vilijams u pobedničkom sastavu sa 27 poena i sedam skokova (indeks 35), pratili su ga Đedović, Lučić i Stefan Jović sa po 11 poena.

U ekipi Žalgirisa 21 poena Dejvisa, 19 je dodao bivši plej Partizana Leo Vesterman, dvocifreni i Vajt sa 12, kao i Milaknis sa 10 postignutih poena.

Neizvesno je bilo i do samog kraja u Atini, gde je Panatinaikos ugostio Darušafaku, gosti su sa novim trenerom pokazali zube, ali je Panatinaikos serijom 10-0 u odlučujućim trenucima prelomio meč u svoju korist za konačnih 75:67.

Sjajan meč odigrao je Dinos Mitoglu, upisao je 20 poena i šest skokova, pratili su ga Gist sa 15, Lengford sa 12 i Kalates sa dabl-dabl učinkom od 10 poena i 12 asistencija.

U ekipi Darušafake 15 poena Tonija Daglasa, 11 je dodao Rej Mekalum, dabl-dabl je upisao Majkl Erik (10p, 10sk), dok je dvocifren sa 10 poena bio i Braun.

PAO nakon ovog trijumfa na 6-6, Darušafaka zakucana za dno sa samo jednom pobedom (1-11).

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke