EL - Zvezda doživela najubedljiviji poraz u sezoni!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 08.01.2015.
21:49
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Crvene zvezde Telekom nisu večeras uspeli da zabeleže prvu pobedu u Top 16 fazi Evrolige. Domaći Makabi ubedljivo slavio u Tel Avivu.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Posle startnog poraza od Real Madrida u ''Areni'', ekipa Dejana Radonjića nije uspela da iznenadi aktuelnog prvaka Evrope, ekipu Makabija na njegovom terenu.

''Ponos Izraela'' je u poslednjoj deonici uspeo da slomi jak otpor Zvezde i na kraju slavi prilično ubedljivo, rezultatom 78-67.

Počelo je vođstvom Makabija od 5:0, ali su zatim Dangubić i Vilijams uzvratili trojkama za prvo vođstvo Zvezde - 5:6.

Usledila je rezultatska ''klackalica'' do kraja prve četvrtine, a ono što je karakterisalo ovaj deo igre, jeste odličan šut crveno-belih za tri poena, dok su domaći uglavnom pogađali iz reketa, uspešno pronalazeći rupe u Zvezdinoj odbrani.

Sredinom druge četvrtine, Makabi je prvi put uspeo da stekne nešto osetniju prednost, poveli su domaći sa 33:24, zatim i sa deset poena viška (37:27), da bi u poslednjim trenucima prvog poluvremena usledila nova Zvezdina serija, koju je započeo trojkom odlični Nikola Kalinić, a nastavili Vilijams i Marjanović za 37:33 posle prvih 20 minuta igre.

Zvezdina serija nastavila se i na startu treće deonice, novim poenima Marjanovića i Kalinića, crveno-beli su stigli i do izjednačenja na 37:37, a nešto kasnije i do vođstva od 40:42 posle pet vezanih poena Markusa Vilijamsa.

Usledio je novi period potpuno neizvesne borbe, da bi domaći u finišu ovog dela igre ponovo uspeli da se ''odlepe'' na 56:49.

Očekivao se Zvezdin novi odgovor, ali se u poslednjoj četvrtini to nije dogodilo. Makabi je nastavio svoju dominaciju, podizao razliku u svoju korist, a kada je ona dostigla i 15 poena prednosti (74-59) na tri minuta pre kraja, postalo je jasno da će ekipa Dejana Radonjića pretrpeti i drugi uzastopni poraz u Top 16 fazi Evrolige.

Uzgred, ovo je prva utakmica koju je Zvezda od početka aktuelne sezone izgubila dvocifrenom razlikom. S obzirom da se to dogodilo tek u Top 16 fazi Evrolige, ovo je još jedan pokazatelj da su crveno-beli odlično igrali protekle jeseni.

Makabi je večeras predvodio Randl sa 16 poena, a snažni Skorcijanidis je upisao poen manje. Najbolji u Zvezdi bio je trio Kalinić (18 poena), Vilijams (13 poena, 9 asistencija) i Boban Marjanović sa 10 poena i osam skokova.

U sledećem kolu Grupe E, za nedelju dana, Zvezda dočekuje Galatasaraj u Beogradu.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke