Embid: "Zas..li smo u odbrani"

Autor: Boban Filipović
utorak 01.05.2018.
19:58
Izvor: Sportske.net

Centar Siksersa se malo slobodnije izražavao pred kamerama posle poraza u Bostonu.

Beta/AP Photo/Mark J. Terrill
Beta/AP Photo/Mark J. Terrill

Povezane vesti

Seltiksi su poveli sa 1:0 u polufinalnoj seriji, iako su bili mnogo umorniji od 76resa.

Podsetimo, Filadelfija je u pet utakmica zavrpila posao sa Majamijem u prvoj rundi, dok je Boston eliminisao Milvoki tek u majstorici pošto su i jedini i drugi dobijali na domaćem terenu.

'TD Garden' je ostao neosvojiva tvrđava, iako su "Kelti" žestoko oslabljeni u plej-ofu. Podetimo da su još na startu sezone ostali bez Gordona Hejvorda, zbog povreda u toku sezone su otpali najbolji igrač Kajri Irving i nemački centar Danijel Tajs, a Bred Stivens sinoć nije mogao da računa na lakše povređenog Dželejna Brauna.

Ipak, i pod takvim okolnostima, ekipa Breda Stivensa je otvorila polufinale pobedom, blistao je trio Rozir - Horford, Tejtum, sva trojica su zabeležila rekord karijere u plej-ofu i definitivno ima nešto i u veličini franšize.

Na drugoj strani Džoel Embid je uacio 31 poen i bio najefikasniji akter meča, ali je Siksersima zakazao šut, posebno za tri. I pored toga "Proces" smatra da loš šut nije ključni uzrok poraza već loša odbrana.

"Sve kreće od odbrane. Zas..li smo u odbrani. Ja smilim da smo mi najbolji defanzivni tim u ligi, a ovo nije ličilo ni na šta. Nismo uradili ništa što smo se dogovorili pre meča." rekao je Embid.

Boston je dobio Filadelfiju sa 116:101, šut za tri je odlučio, Kelti su pogodili 17 trojki iz 35 pokušaja, a Siksersi samo 5 od 26.

Drugi meč se igra 3. maja u 2:30h po srednjeevropskom vremenu.  

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke