EP U18 - Crnogorci "pregaženi", Srbija u drugoj fazi!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 25.07.2015.
22:09
Izvor: Sportske.net

Reprezentacija Srbije do 18 godina plasirala se iz grupe B u drugu fazu Evropskog prvenstva nakon ubedljive pobede nad Crnom Gorom.

fibaeurope.com
fibaeurope.com

Povezane vesti

Nakon dva kola Srbija, Crna Gora, Nemačka i Letonija u jednoj od najneizvesnijih grupa su imale po jednu pobedu i jedan poraz, a onda su naši reprezentativci "ubacili u petu" brzinu.

Danas je savladana reprezentacija Crne Gore bez većih problema sa ubedljivih 25 poena prednosti, a rezultat je na kraju bio 71:46 u korist izabranika Slobodana Klipe.


Ključna je bila serija Srbije u trećoj četvrtini kada su pri rezultatu 39:35 napravili seriju od 10:2, a nakon toga je prednost samo rasla do kraja utakmice.

Odbrana je bila ključ ovog meča, ali i sjajan skok naših reprezentativaca pošto su sakupili čak 49 za razliku od Crne Gore koja je sakupila svega 28 skokova.

Miloš Glišić je imao 14 poena i 10 skokova, ali je jedan od junaka bio i sjajni Vojislav Stojanović sa 10 poena, 6 skokova, 9 asistencija i dve ukradene lopte. Kod poraženih najbolji je bio Miloš Popović sa 11 poena.

Srbija je ovom pobedom završila kao drugoplasirana u grupi i u narednu fazu prenosi jednu pobedu i jedan poraz, dok će Nemačka koja je savladala Letoniju kao prvoplasirana sa dve pobede. Letonija je takođe prošla, ali ne prenosi bodove u narednu fazu.


Crna Gora pakuje kofere, a pobedili su prvoplasiranu ekipu u grupi.

U narednoj fazi igraćemo sa Špancima, Česima i Francuzima. Francuzi i Nemci imaju maksimalan učinak od 2 pobede, Srbija i Španija imaju po jednu pobedu i jedan poraz, dok Letonija i Češka ne prenose bodove.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Wazza77
Monday, 27.07.2015
17:39

Samo napred i jako do kraja!!!Svi ste vi buducnost nase kosarke i znate da su nasa ocekivanja ponekad i nerealna ali na to morate biti spremni... Bravo na samopouzdanju posle poraza od Nemacke!!!

avatar
Zvezdas od rodjenja
Saturday, 25.07.2015
23:13

Bravo deco nasa.