Evrokup ili Liga šampiona? Partizan doneo konačnu odluku!

Autor: Ivan Cvetković
petak 05.06.2020.
15:17
Izvor: Sportske.net

Kako će navijači reagovati?

Pedja Milosavljevic/STARSPORT ©
Pedja Milosavljevic/STARSPORT ©

Povezane vesti

Na današnjoj konferenciji za medije, predsednik Košarkaškog kluba Partizan Ostoja Mijailović doneo je odluku o nastupu u evropskim takmičenjima naredne sezone.

Partizan će igrati u Evrokupu naredne sezone, potvrdio je prvi čovek Partizana na konferenciji za medije.

"Odluka je zasnovana na tome da Partizan ipak pripada košarkaškoj eliti Evrope. Partizan ima danas prijatelje i u Fibi i u Evroligi. Ali mislim da Partizanu nije mesto u Evrokupu, već u Evroligi. Daćemo sve od sebe da ponovimo ovakvu sezonu. Moram da zahvalim Fibi, na ponudi, bez ucenjivanja", rekao je prvi čovek Partizana.

Na pitanje da li je klub mogao da ostvari diplomatsku pobedu u pregovorima, on je istakao da to nije bilo moguće.

"Evroliga je donela odluku da nema pregovora. Ja jesam govorio o tome, ali prosto nije bilo prostora za pregovore. Oni su doneli odluku. Znamo i koji su klubovi iskoristili situaciju", kazao je Mijailović koji je potvrdio da će "većina igrača, kao i trener ostati u klubu".

"Partizan je od samog početka prekida bio za nastavak sezone. Iako su kružile te glasine, tog spinerskog kruga u Srbiji. Jedini klub iz Srbije koji je glasao da se sezona završi na parketu.

Mi smo Partizan. Partizan jeste ovakav kakav jeste zato što je ponosan. Postoje ekipe koje su u Evrokupu imale i 15.000.000 i 20.000.000 evra budžet. Mi smo četiri puta imali manje, pa smo ih pobeđivali i u gostima... Nije upitno da li ćemo mi imati snage. Mi moramo da imamo snage. Znam jedno, moramo da damo sve od sebe da ostvarimo ciljeve. A sigurno će biti mnogo teže sa finansijske strane... Ja sam uvek optimista."
, poručio je Ostoja Mijailović.

Ovo nije prvi put da su "crno-beli" morali da donesu tešku odluku, pre 20 godina su se našli između FIBA i ULEB.

Na tročasovnoj sednici Upravnog odbora pre dva dana odlučeno je da se saopštenje vezano za nastup u evropskom takmičenju pomeri za danas, a na sednici je ta odluka poverena upravo Mijailoviću.

Članovi UO, koji ujedno čine predstavnike većine sponzora kluba, izneli su podeljena mišljenja po pitanju budućnosti kluba, gde se određeni broj članova izjasnio za prelazak u takmičenja pod okriljem FIBA, dok su se drugi izjasnili za ostanak pod okriljem EKA.

Rok za prijavu učešća u takmičenju FIBA je danas i zato je bilo i očekivano da javnost sazna odluku Partizana.

Baner 1

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Saturday, 06.06.2020
01:54

Priznajem, među onima sam koji gaje negativna osećanja prema ULEB-u. Možda i jesam podlegao propagandi, ovde je svaki drugi, treći tekst u vezi sa njima - negativan i provokativan, ali jeste činjenica da je Partizan igrao sezonu za sezonom (ne znam koliko sezona) uzastopce, ulazio i F4 i nije dobio licencu. Verovatno je ne bi dobio ni da je osvajao Ligu Šampiona. Taj Bartomeu ne voli Srbe, Srbiju i Srpsku košarku. To je činjenica. A kad te neko ne voli - kakva ti osećanja da gajiš prema njemu?
S druge strane, on je napravio takmičenje koje donosi zaradu. I njemu i učesnicima. FIBA je kriva što je to tako ispalo. Jer nije održala svoje takmičenje, jer nisu umeli da ga postave tako da donosi novac i učesnicima i FIBA.

Odvratno mi je što je ova odluka - ispravna. Ali - ispravna je. Jer FIBA takmičenje je otprilike kao Prva liga Srbije u odnosu na ABA. Zove se Prva, ali u njoj igraju drugorazredni. Tako je i sa FIBA *Ligom šampiona*.

avatar
DVA HRAMA
Sunday, 07.06.2020
10:26

Kakvu zaradu donosi Evroliga? Njihov nagradni fond je mizerija. Nije Srpsku nego srpsku i nije (PLS) Prva liga Srbije nego KLS.

avatar
Man united
Friday, 05.06.2020
17:26

'Partizan je od samog početka prekida bio za nastavak sezone'

А они Партизановци су се сасвим случајно јављали у медијима скоро сваки дан и фантазирали о томе како је најпоштеније да Партизан добије титулу за зеленим столом. Нисмо ми од јуче, господине Остоја. Ок, покушао си, ниси успео. Чему плакање. Сабери се човече!

avatar
nemam pojma
Friday, 05.06.2020
17:00

PAMETNA ODLUKA!

avatar
babaroga
Friday, 05.06.2020
16:50

Priznajem da sam se bio ponadao. Uzalud, resio Ostoja da ih baronise do kraja.

avatar
ČokoMoko
Friday, 05.06.2020
16:06

Eeeee EL vas ispali a vi prihvatite Evrokup!? LŠ ce iz godine u godinu biti jaca 100%

avatar
DVA HRAMA
Friday, 05.06.2020
15:40

Trebali smo sledece srede da se oglasimo, cisto da drama bude jos veca Hahaha