Fantastično drugo poluvreme Saletovog Fenera, Top 8 sve bliže!

Autor: Darko Mitrović
utorak 11.01.2022.
20:38
Izvor: Sportske.net

Gosti bili za nijansu bolji u prvom poluvremenu, ali u nastavku sve se okrenulo.

EPA-EFE/ERDEM SAHIN
EPA-EFE/ERDEM SAHIN

Povezane vesti

Košarkaši Fenerbahčea savladali su večeras u meču 20. kola Evrolige ekipu Olimpijakosa u Istanbulu rezultatom 94:80.

Ovo je osma pobeda ekipe Aleksandra Đorđevića u ukupno 18 odigranih mečeva, a peta u poslednjih šest mečeva u Evroligi, pa je posle lošeg starta sezone Fenerbahče sada nadomak mesta koje vodi u četvrtfinale, iako do tada ima još dosta da se igra.

Olimpijakos je u mnogo boljoj poziciji, ovo mu je tek šesti poraz u 18 mečeva u Evroligi, pa je večerašnji uspeh Đorđevićevog tima utoliko značajniji.

Fener je nešto bolje započeo utakmicu, ali je Olimpijakos pred kraj prve deonice napravio seriju 8:0, poveo sa 17:11 i u većem delu druge četvrtine je imao blagu rezultatsku prednost, predvođen raspoloženim Printezisom.

Ipak, drugo poluvreme je donelo znatno drugačiju sliku na terenu. Fenerbahče je preuzeo dominaciju, bio je pogotovo efikasan u trećem kvartalu u kom je postigao 30 poena, a kada je početkom poslednje četvrtine domaći tim poveo sa 74:59, postalo je jasno da crveno-beli iz Pireja večeras ne mogu do novog trijumfa. Taj utisak je postao još snažniji kada je razlika dostigla i 20 poena u korist Fenerbahčea, čiji su igrači do kraja rutinski završili posao.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Melih Mahmutoglu sa 17 poena, Polonara je upisao 15 poena i sedam skokova, a Pjer 14 poena. Naš Marko Gudurić je za 12 minuta u igri upisao 11 poena, uz pet asistencija.

Kod gostiju, Dorsi i Slukas po 14 poena, Printezis i Papanikolau su upisali po 12. Meč je obeležila i povreda Šakila Mekisika koji je proveo samo četiri minuta na terenu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke