Fantaziranje - ABA liga!

Autor: Janko Glavonjić
ponedeljak 29.09.2014.
21:20
Izvor: Sportske.net

Počinje nova sezona ABA lige, a po prvi put od osnivanja lige na zvaničnom sajtu imaćemo priliku da igramo fantasy regionalne košarkaške lige.

abaliga.com
abaliga.com

Povezane vesti

Za one koji prate ABA ligu, preporučujemo da probaju i novi ABA fantasy na zvaničnom sajtu lige.

Možete se prijaviti OVDE, a napravili smo i privatnu Sportske ligu, po uzoru na našu PL fantasy ligu koja je jedna od najmasovnijih u Srbiji.

Možete se pridružiti našoj ligi klikom na private leagues karticu (ako koristite engleski jezik, ako ste promenili na srpski, lako ćete se snaći) i otkucajte u polja i za ime lige i za šifru sportske.

Što se tiče pravila, ona se znatno razlikuju od PL fantasyja - dobijate 350 kredita, od kojih morate sastaviti tim u kojem se nalaze dva plejmejkera, 4 beka i krila i 4 krilna centra i centra.

Poeni su ekvivalentni indeksu igrača na utakmici, a dobijate i bonus od 10% na to ako je tim igrača kojeg imate u timu pobedio. Ako je njegov indeks nula, ili negativan, ne dobijate dodatne poene.

Što se tiče cena, one se dobijaju tako što se izračuna prosečni indeks i to sve pomnoži sa brojem 4.

Ipak, pošto cena igrača može rasti samo za 15% po kolu, čak i ako igrač niske cene, recimo 20, odigra fantastičan meč i napravi indeks 20, njegova cena neće skočiti na 80 (20x4), već će se povećati samo za 15%, odnosno biće 23.

Naravno, čak i ako taj igrač ne odigra tako sjajan meč u dogledno vreme, njegova vrednost će i dalje rasti, pošto će mu prosečan indeks i dalje biti veliki (ako na drugom meču bude imao indeks 10, i dalje će mu cena rasti), pa je najvažnija stvar u ovom fantasyju pratiti igrače kojima raste cena i hvatati ih dok su jeftini.

Dozvoljeno je 3 transfera po kolu.

Pridružite nam se da se zajedno igramo!

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke