Fener je bolji, ali Zvezdo, mora bolje!

Autor: Nikola Miloradović
petak 02.10.2020.
22:10
Izvor: Sportske.net

Razočaravajuć start "crveno-belih".

KK Crvena zvezda
KK Crvena zvezda

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde doživeli su poraz na startu nove sezone, Fenerbahče je predvođen Igorom Kokoškovim sa klupe slavio u Istanbulu rezultatom 77:63.

Fener je, čini se, kontrolisao situaciju na terenu tokom svih 40 minuta, Zvezda je imala solidne nalete, ali je to daleko iskusniji sastav iz Istanbula relativno lako kontrolisao.

Glavni utisci nakon prvog takmičarskog meča Obradovićeve Zvezde?

Sasvim je jasno da je potrebno još pojačanja, Zvezdi nedostaje iskustva za ovakve utakmice, a kada se pogledaju izgubljene lopte (17), asistencije (12) i to što je Zvezda za tri poena uputila samo četiri šuta manje nego za dva poena (9/22 za tri, 15/26 za dva), utisak je da je "crveno-belima" potreban još jedan plejmejker.

Kuzmić je odigrao sasvim solidan meč, ali nije imao pravu alternativu, pa je vrlo bitno da se Emanuel Teri što pre priključi ekipi, Amerikanac je zbog koronavirusa u izolaciji.

Duop Rit na momente solidan, ali se večeras baš video nedostatak iskustva na visokom nivou kod snažnog centra iz Južnog Sudana, slična stvar je i sa Jagodić-Kuridžom, koji ima veliko košarkaško isksustvo iza sebe, ali ne i iz Evrolige.



Što se tiče bekova, Lojd može i mora bolje, promašio je previše šuteva, ponekad je bespotrebno forsirao, nije ga htelo, jasno je da će on ubuduće biti bolji, ali isto tako je utisak da mu je potrebna alternativa, sada smo videli kako izgleda napad Zvezde kada nije njegovo veče.

Očekuje se i veći doprinos Dejana Davidovca i Ognjena Dobrića, večeras su zajedno ubacili 11 poena.

Problem je protiv Fenera bio i u tome što su Lazić i Simonović rano ušli probleme sa faulovima, kapiten je proveo svega pet minuta na terenu, Simonović se za 13 nije upisao u listu strelaca.

Baner 4

Suma sumarum, biće bolje, ali se čini da ekipi Saše Obradovića nedostaje još par igrača, večeras je koristio desetoricu, od toga Lojd ima samo jednu sezonu u Evroligi, Volden, Hol i Rit su debitanti u ovom takmičenju, trojica od pomenute četvorice bi trebalo da budu nosioci igre.

Još jedan plejmejker i možda "moderno" krilo (3 i 4), nije tajna da će Crvena zvezda gledati u svakom trenutku da se pojača, što je i trener Saša Obradović više puta ponovio, čini se da su ove dve poziciji prioriteti, s ozbirom da je Emanuel Teri stigao i biće veliko pojačanje na poziciji centra.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke