Fener nastavlja da se pojačava, povratak sjajnog strelca?

Autor: Nikola Miloradović
sreda 25.12.2019.
11:57
Izvor: Sportske.net

Nakon centra i dobro poznato lice u Istanbulu?

Epa/Jose Ramon Gomez
Epa/Jose Ramon Gomez

Povezane vesti

Stigao je u redove Fenerbahčea centar Malkom Tomas, on će u rosteru zameniti Vladimira Štimca, za kojeg se spekuliše da se vraća u redove Crvene zvezde.

Ekipa Željka Obradovića je zabeležila samo pet pobeda u Evroligi ove sezone, doživeli su poraz i od poslednjeplasiranog Zenita, pa je jasno da su u velikim problemima i da su promene neophodne.

Šuškalo se o Obradovićevom odlasku, ali je nakon dolaska Tomasa postalo jasno da će srpski trener ostati za kormilom ekipe i da će pojačanjima pokušati da popravi situaciju.

Nakon Tomasa, u redove Fenera bi mogao i da se vrati jedan bivši igrač, u pitanju je Amerikanac Džejms Naneli.

Ovaj 29-godišnji košarkaš nastupa na pozicijama krila i beka, u Fener je 2016. godine došao iz Avelina, sa titulom najboljeg igrača italijanskog Palakanestra.

Za dve godine je sa ekipom iz Istanbula osvojio Evroligu, kao i dve titule u Turskoj.

Zeljko Obradovic Dzejms Naneli

Odveo ga je potom put u NBA ligu, gde je igrao za Minesotu i Hjuston Roketse, vratio se minule sezone na "Stari kontinent" i zaigrao za Olimpiju Milano, da bi se letos preselio u Kinu, u redove Šangaj Šarksa.

Fener sada želi da ga vrati, nude mu 300 hiljada evra do kraja sezone, ali problem pravi kineski klub, koji od samog Nanelija traži da prilikom raskida ugovora pristane na mnogo manji novac od dogovorenog, kako bi dobio dozvolu da ide.

Videćemo kako će se ova situacija završiti, Naneli je u Kini na 12 nastupa u proseku beležio 22,3 poena po utakmici.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ludjak
Wednesday, 25.12.2019
15:22

u kini mu prosek 22,3 poena.... to je skromno za tu ligu, akojon sto je pre par godina bio u partizanu tamo je davao 30.....