Filipovski pred UNIKS, kada će Partizan biti pojačan?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 16.11.2020.
11:52
Izvor: Sportske.net, BC Partizan TV

Serija teških mečeva očekuje ekipu Partizana u narednih sedam dana.

© Pedja Milosavljevic / STARSPORT
© Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Sve počinje već sutra, utakmicom protiv ruskog UNIKS-a u Hali sportova ''Ranko Žeravica'' na Novom Beogradu, dva dana kasnije na istom mestu će crno-beli dočekati Huventud, a za 23. novembar zakazan je prvi ovosezonski derbi u ABA ligi, protiv Crvene zvezde, kada će Partizan opet biti u ulozi domaćina.

U susret tim mečevima, svoja očekivanja je danas pred kamerama BC Partizan TV izneo trener crno-belih Sašo Filipovski.

''Nema puno vremena za odmor i sada je trenutak kada treba biti najpametniji. Najvažnija će biti energija. Imamo jake protivnike, prvo UNIKS, koji ima veliki individualni kvalitet. Važno je da se dobro spremamo, za svakog protivnika, jedan po jedan.

U odnosu na aktuelnu situaciju sa koronom, teško je predvideti kakva će biti individualna forma igrača. Treba biti oprezan i pokušavati da na utakmicama pravimo pravilne poteze i da se prilagođavmo na svaki momenat u igri'',
istakao je Filipovski.

Proteklog vikenda Partizan je savladao Cibonu sa 82-75, a pre toga je zbog odlaganja meča sa Venecijom u Evrokupu imao nešto više vremena za treninge.

''Svaka situacija je važna za sebe, i treba je iskoristiti da ekipa postane bolja i jača. I dalje ćemo koristiti svaku situaciju za dodatne treninge i pripreme svakog individualca i da tim napreduje onako kako želimo'', objašnjava Filipovski.

Navijači nestrpljivo iščekuju povratak povređenih Mozlija i Jaramaza. Ima li nečeg novog po tom pitanju?

''Mozli treba da proba da radi sa ekipom, videćemo postepeno, nije još radio ni 5 na 0, kamoli nešto više, ali moram da pohvalim naš štab koji je radio sa njima individualno, i sa Mozlijem i sa Jaramazom, pa će i jedan i drugi fizički biti 'u pogonu''', zaključio je Filipovski.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke