Filipovski pred Večiti derbi zna šta je najvažnije za Partizan, hoće li ga igrači poslušati?

Autor: Ivan Cvetković
nedelja 22.11.2020.
11:45
Izvor: Tanjug

I jedni i drugi u seriji teških mečeva.

© Pedja Milosavljevic / STARSPORT
© Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Trener Partizana Sašo Filipovski, pred večiti derbi u 8. kolu ABA lige protiv Crvene zvezde, rekao je da njegov tim mora da odigra maksimalno i na visokom novu svih 40 minuta.

Posle duplih programa obe ekipe u Evroligi i Evrokupu, "crno-beli" sutra od 21 sat u hali sportova "Ranko Žeravica" dočekuju "crveno-bele" u prvom ovosezonskom derbiju.

"Uzimam svaku utakmicu samu za sebe, tako i ovu. Svaka je važna, za svaku se treba pripremiti maksimalno. Spremamo se kao i za svakog drugog rivala. Znamo da treba da odgiramo na visokom nivou sa koncentracijom 40 minuta", rekao je Filipovski.

On je ocenio da će koncentracija biti presudna.

"Zvezda ima duboku rotaciju, igraju sa mnogo igrača i sa visokim intenzitetom tokom cele utakmice, tako da treba naći odgovor na takvu igru. Oni su imali mnogo utakmica kao i mi, nema mnogo vremena za veliku pripremu, ali biće važno da imamo visoku koncentraciju da izvodimo precizno elemente odbrane i napada. Najvažnije je imati koncentraciju, jer je to dnevna forma, ona je uvek važna i nikad se ne zna ko u ovom našem sistemu može da iznenadi"
, rekao je on.

Od dolaska Filipovskog na klupu Partizana, crno-beli nemaju poraz, pošto su ostvarene dve pobede u Evrokupu i dve u ABA ligi.

"Na utakmicama dolazi do padova u igri i važno je što pre vratiti koncentraciju i vratiti se u ritam igre. Zadovoljan sam pristupom, zalaganjem, pobedama, time što se igrači trude da sve ono što radimo na treningu pokušavamo da sprovemo na utakmici. Nije svaki put idealno, ali normalno je da u ovom periodu gde je bilo mnogo utakmica i malo prostora za trening, teško da sve tako brzo dođe na svoje mesto", rekao je trener "crno-belih".

baner

Filipovski je zadovoljan sposobnošću ekipe da se adaptira na različite odbrane.

"Igrali smo protiv ekipa koje su koristile različite odbrane protiv nas. Adaptacija na te odbrane je bila solidna, ekipa ima uspostavljena pravila na različite vrste defanzivnih postavki rivala, ali ta pravila nisu još uvek dobro uvežbana"
, rekao je Filipovski.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Old_school
Sunday, 22.11.2020
15:45

Da, isto su igrali. Partizan dva puta kuci u 8 dana, dok je zvezda presla pola Evrope. O jacini klubova, ne bih ni komentarisao.