Gagiću je lepo kod kuće, ali ima jedan problem

Autor: Pavle Knežević
nedelja 21.01.2018.
11:29
Izvor: Sportske.net

Centar Partizana pokazao je da će biti veliko pojačanje, ali nam je otkrio da ima pomalo iznenađujuć problem tokom utakmica.

ABA Liga/Partizan NIS
ABA Liga/Partizan NIS

Povezane vesti

Novi-stari centar Partizana Đorđe Gagić pokazao je u ove tri utakmice od kako se vratio da će biti veliko pojačanje za crno-bele. Posle emotivne pobede nad Cibonom u sjajnoj atmosferi, on je otkrio da uživa "kod kuće", ali da mu najveći problem predstavljaju emocije i energija.

Gagić je u subotnjoj utakmici, u kojoj je bio jedan od ključnih igrača, već u prvoj četvrtini imao sjajnu rolu, kada je u jednom napadu zakucao posle driblinga, da bi odmah posle u odbrani zabeležio blokadu i već u sledećem napadu je postavio blok iz koga je postignut koš.

Posle toga se okrenuo ka klupi i zatražio izmenu. Pomislili smo da je u pitanju loša fizička sprema, što smo ga i pitali posle utakmice, ali nam je on onda otkrio iznenađujući detalj.

"Ma ne, to je više do želje. Izgoriš, jednostavno. Adrenalin te toliko pukne, da izgoriš. Nije samo tad, posle svake akcije sam se tresao. I kad skoči publika i sve...Ja sam se vratio posle tri godine", kaže Gagić za Sportske.

Utakmica je odigrana pred više od 6.000 ljudi, koliko to znači?

"Kako ne, bre, čoveče. Ova publika, ova energija, to je prava stvar. Hvala im i pozivam publiku da nas  bodri do kraja, jer ovo je mlad tim, treba mu to", odgovara centar Partizana.

djordje gagic

On je u prvom mandatu u crno-belima bio drugi, a nekad i treći centar, sada ima drugačiju ulogu, koja nije samo igračka.

"Prošli put sam imao jednu ulogu, a sada imam sasvim novu. Pokušavam da to pokažem na pravi način i da pomognem što više. Nije lako. Evo drugu utakmicu za redom izlazim zbog pet faulova. Trudim se da se polako kontrolišem, da se vratim, da prebacim fokus na utakmicu i pomognem timu do kraja. Sada sam tri minuta pre kraja sam dobio peti penal, a u prošloj utakmici sam isto imao pet penala. Moram da spustim polako loptu i da iskustvom nadmašim želju i pomognem timu više nego što sada pomažem", rekao je Gagić.

Hajde malo o utakmici sa Cibonom. U drugom poluvremenu ste imali više nego duplo skokova nego u prvom, pod košem nekad je "duvala promaja", a nekad ste lepo zatvarali.

"Odlično je bilo jer smo dobili utakmicu. Naravno, bilo je mnogo grešaka, imali smo oscilacija u igri koje smo morali da kontrolišemo. Uspeli smo to do kraja. Svi smo želeli da dobijemo, samo moramo da kontrolišemo tu našu želju i da je usmerimo na pravi način. Mislim da smo stvarno izgledali kao jako dobar tim. Nastavljamo da gradimo to, da se borimo i da idemo korak po korak. Da gradimo to i vraćamo na pravi put", kaže centar crno-belih za Sportske.

Sada imate vremena da se spremite za Crvenu zvezdu 29. januara.

"Jedva čekam, ali videćemo. Imamo mnogo vremena da se spremimo, videćemo. Probaćemo da se pokažemo u što boljem svetlu. Potrudićemo se da pomognemo novim igračima da se uklope. Čane stvarno to dobro radi, ima jako dobar odnos sa nama, kao i ceo stručni štab. Bio je igrač, oseti nas. Spremamo se. Okej je ovo, 'ajde dobili smo tri uzastopne i to je sve super i sjajno, ali treba da malo šire gledamo. Treba da se izvuku pouke i da se zaboravi ova utakmica i da gradimo tim i atmosferu", rekao je Gagić.

Kako je tebi sada, kako se snalaziš u novoj ulozi na starom mestu?

"Veća je odgovornost, pre svega, i treba mnogo više strpljenja. Treba da skreneš pažnju momcima koji su mladi. Ja sam bio u tim godinama, neke stvari je teško objasniti. Ali, idemo polako, korak po korak, biće to odlično. Gledam koliko Novica pomaže pričom, pa se i ja trudim. Ovo je prvi put da imam tu ulogu, pa malo gledam od njega, prepisujem, ali okej. Momci su stvarno okej momci, slušaju, dobri su", kaže Gagić kroz smeh.

Dakle, prija ti povratak?

"Da. Lepo mi je kod kuće", kaže centar kroz širok osmeh.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke