Grbina analiza - Evo šta odlučuje derbi

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 06.11.2017.
13:39
Izvor: Sportske.net, blic.rs

Legendarni košarkaš otkrio je šta očekuje od večerašnjeg derbija i analizirao šta bi moglo da ga odluči.

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

Analize Gorana Grbovića uvek su zanimljive, a navijači Partizana i Crvene zvezde poštuju ono što izgovori ovaj legendarni košarkaš zbog znanja koje poseduje.

Kao bivši član crno-belih Grba je uoči večerašnjeg derbija izneo svoja očekivanja od utakmice i objasnio šta bi to moglo da odluči pobednika.

"Zvezda je favorit, po rosteru, rotaciji, iskustvu, po svemu, ali derbi dolazi u idealnom momentu za Partizan. Stigao je Samjuels, Veličković se odmorio, Gos i Miler su sada već potpuno prilagođeni, i stvarno se nadam da imamo snage za pobedu" kaže bivši košarkaš Partizana.

Grbović smatra da Zvezda ima kvalitetniji tim koji je kadar da napadne TOP 8 u Evroligi. Kada je o samim igračima reč i duelima koji nas večeras očekuju na terenu Grbović je izdvojio dvojicu iskusnih pojedinaca.

"Meni duel Veličkovića i Bjelice može da bude presudan. To su dva slična igrača koja vole 'pik and pop'. Novica je dobar u igri leđima, pa i spolja, dok je Milko mobilniji. Nezgodan je ispod koša, uvek ubaci 12, 14, 16 poena", ističe Grbović i dodaje,

"Pa onda Samjuels - Antić. Partizan je u Samjuelsu dobio sidraša, a Antić opet ume da se izvuče i spolja. Dalje, kako zaustaviti Ročestija? I ko će na njega izaći? Bojim se da Miler ne uđe lako u problem sa faulovima, možda će ga i Gos uzeti, biće to zanimljivo..." zaključuje bivši as crno-belih.

Utakmica Partizan NIS - Crvena zvezda mt:s igra se večeras od 21 čas.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

15 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
rivarinho
Monday, 06.11.2017
16:37

Bice tesko protiv okultista, drzavnih mezimaca i rasipnika bez doma i identiteta na njihovom terenu...ali mi smo CRVENA ZVEZDA, velikan svetske i evropske kosarke!

avatar
Korner-Pixi-G000000L
Monday, 06.11.2017
15:42

Zvezda ima mnogo jeftiniji tim od partizana ali boj bije srce u junaka.

avatar
Nikola_pg
Monday, 06.11.2017
14:55

Partizan ima skuplji tim i bolje igrace na dosta poziciji. Mi imamo EL iskustvo, imamo ono sto oni nemaju, Rocesti i Pero. Ali sve u svemu, mislim da su sanse 60/40 za njih