Grci u velikom problemu, trio iz Olimpijakosa odbija da igra za reprezentaciju!

Autor: Nikola Miloradović
petak 29.11.2019.
16:42
Izvor: Sportske.net

Razlog je jasan.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Reprezentacija Grčke će igrati na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Viktoriji, imaju pred sobom težak zadatak, žreb ih je smestio u grupu A sa Kinom i Kanadom, dok su u grupi B selekcije Urugvaja, Češke i Turske.

Američkom stručnjaku Riku Pitinu je poveren zadatak da Grčku odvede u Tokio, nakon uspešne sezone na klupi Panatinaikosa.

Ipak, Pitino je nakon prihvatanja selektorskog posla prihvatio i ponudu Panatinaikosa da se vrati na klupu tima iz Atine, potpisao je saradnju sa "Zelenima" do leta 2021. godine.

To je potencijalno napravilo veliki problem za reprezentaciju Grčke, koja bi na kvalifikacioni turnir mogla da otputuje bez trojice igrača Olimpijakosa.

U pitanju su Jorgos Printezis, Kostas Papanikolau i Antonis Koniaris, koji su u pismu KS Grčke istakli da neće nastupati za nacionalni tim ako ne dođe do promene na klupi!

Rik Pitino Panatinaikos

Oni su navodno imali sastanak sa Pitinom pre nego što se iskusni Amerikanac vratio na klupu Panatinaikosa, a tada im je obećano da član Kuće slavnih neće ponovo preuzeti klupu "Zelenih" iz Atine.

On je svoju reč očigledno pogazio, pa je trio iz Pireja rešen da u narednom periodu ne brani boje svoje zemlje.

"Ukoliko se nešto momentalno ne promeni na klupi, mi ne možemo biti deo tima", stoji u pismu koje su Printezis, Papanikolau i Koniaris poslali KS Grčke.

Oglasio se i Pitino povodom čitave situacije.

"Kada sam se sastao sa dvojicom košarkaša Olimpijakosa, nisam imao poslovne ponude. Imam veliko poštovanje za sve timove u Grčkoj. Reprezentacija nema veze sa rivalstvima, reč je o tome da treba da igrate i ispoštujete svoju zemlju. Sastaviću tim od 12 igrača koji će nam neverovatnim naporom pomoći da slavimo", izjavio je Rik Pitino.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke