Hoće li Partizan zgrabiti šansu?

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 15.02.2015.
23:57
Izvor: Sportske.net

Serijom od 9 vezanih pobeda ali i usled rezultata koje su beležili protivnici košarkaši Partizana došli su u poziciju da izbegnu duel sa Zvezdom u "plej-ofu". Hoće li crno-beli ugrabiti šansu i šta nas čeka do kraja ligaškog dela sezone?

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Malo je onih koji su nakon prvih 13. kola ligaškog dela sezone u ABA ligi verovali da će se borba za mesta u plej-ofu ovako zakomplikovati a sigurno je da ni među navijačima Partizana nije bilo mnogo onih koji su verovali da njihov tim može čak do drugog mesta na tabeli posle poraza od Zadra i Budućnosti.

Nepuna dva meseca kasnije dobili smo pravu dramu u gornjem delu tabele. Crvena zvezda Telekom je obezbedila svoju poziciju pred početak plej-ofa jer ne postoje nikakve šanse da crveno-beli izgube "pol-poziciju".

Izabranici Dejana Radonjića ući će u borbu za zvanje regionalnog prvaka kao prvoplasirana ekipa na tabeli ali će do početka plej-ofa Crvena zvezda Telekom odigrati važnu ulogu u raspletu poretka od drugog do četvrtog mesta.

Pođimo od toga da Crvena zvezda Telekom u naredna dva kola igra protiv Cedevite i Partizana a ishod te dve utakmice u mnogome može da odluči o pozicijama Zagrepčana i crno-belih.

U interesu srpske košarke biće da Crvena zvezda Telekom i Partizan NIS ne ukrste koplja u polufinalu premda bi to značilo da će Srbija imati jednog učesnika u Evroligi naredne sezone.

Želimo da verujemo da naši klubovi mogu da eliminišu Budućnost i Cedevitu u polufinalima i da na taj način ponovo dobijemo dva predstavnika u elitnom takmičenju a trofej regionalnog prvaka neka pripadne boljoj ekipi.

Do srpskog finala ima mnogo prepreka a prva je ta da Partizan ligaški deo sezone završi na drugoj ili trećoj poziciji na tabeli.

Aktuelni šampion Srbije trenutno zauzima treću poziciju sa 15 pobeda i 7 poraza, koliko ima i Cedevita koja u ponedeljak gostuje Crvenoj zvezdi Telekom.

Zagrepčani i crno-beli imaju poraz manje od Budućnosti što znači da će završnica ligaškog dela doneti vrhunsko uzbuđenje u borbi za drugu, treću i četvrtu poziciju na tabeli.

Teško je oceniti ko ima najteži raspored ali svakako da Partizanu neće biti lako jer u poslednja četiri kola igra protiv Crvene zvezde Telekom i Budućnosti ali ne treba zaboraviti da će Podgoričani i Cedevita ukrstiti koplja u pretposlednjem kolu.

Nepovoljna okolnost po Partizan je ta što ima lošiji međusobni skor u duelima sa Cedevitom a prvu utakmicu sa Budućnošću izgubio je u "Pioniru" sa 11 poena razlike.

Sve u svemu, izabranici Duška Vujoševića imaju šansu da se domognu druge ili treće pozicije a hoće li u toj misiji uspeti u mnogome zavisi od njih samih ali i od rezultata koje protivnici budu beležili u poslednja četiri kola.

Partizan do kraja igra protiv:
- Crvena zvezda Telekom (D)
- Mega Leks (G)
- Zadar (D)
- Budućnost (G)

Cedevita do kraja igra protiv:
- Crvena zvezda Telekom (G)
- Mega Leks (D)
- Zadar (G)
- Budućnost (D)
- Solnok (G)

Budućnost do kraja igra protiv:
- Solnok (G)
- Krka (D)
- Cedevita (G)
- Partizan (D)

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

44 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
SAMOjeNEBOiznadNas.
Monday, 16.02.2015
01:04

Ja sam verovao pre pet kola da mozemo do pozicije 2 a dokaz su mi revolt i kralj i istorija caskanja na fejs.Kad sam gledao tabelu govorio sam gde imaju oni sigurno poraze i sve .A glednao malo sam i navijaci govorio da mi imamo 14 pobeda i pozicija 2 je nasa.A za 14 pobeda prepreka je samo zvezda ako nju dobijemo to je kraj

avatar
Anonymous
Monday, 16.02.2015
01:38

Molim lepo, procitaj ovo i odgovori mi najrealnije sto mozes, bas me zanima sta ces reci, ovaj komentar sam okacio na drugu vest, pa mozda i ne vidis, zato cu i ovde. Zanimljivo je da niko od vas ne razmislja o ovome. Olimpija ima lak raspored i dobili su Buducnost kao sto sam predvidjao, cak i ubedljivije nego sto sam mislio. Partizan imao nenormalnu srecu dolaskom onog ekstra kvalitetnog Tomasa Heslipa u redove Igokeje, gde je odmah u mecu sa Olimpijom izdominirao ubacivsi oko 35poena i tako je sam doneo pobedu Igosima, gde su oni pre svega iskoristili izuzetno los dan Olimpije. Da se to nije desilo, Partizan bi 99% zavrsio kao 5 na tabeli. Sad je situacija drugacija, i iako se mnogima ovde cini, kao sto vidim, da je ovo lepa situacija i da je sve reseno, moram reci da nije bas tako. Derbi ce brzo, zna se ko je favorit, bez ikakvog vredjanja i peckanja, pretpostavlja se sta je realno da se desi i ukoliko se to desi, Partizan mora da dobije Megu u gostima, koja ima odlican tim i trenera, jer u Podgorici nema sta da se trazi i to je cinjenica. Osim dobre partije i minimalnog poraza, smatram da ne moze da se ostvari nista vise, i to pricam sasvim realno i neostrasceno. Znaci po meni Partizan je najverovatnije ili 3 ili 5, druge nema. Veliki je problem zbog medjusobnih duela sa Cedevitom i Olimpijom, jer su oni tu bolji, i ukoliko se formira krug izmedju ovih klubova sve je jasno ko ispada, dok Buducnost je nedostizna jer osim Cedevite oni nemaju teske meceve, racunajuci onaj u Podgorici u zadnjem kolu. Videcemo, meni je svejedno na neki nacin, samo bi mozda zeleo da izbegnem derbije u polufinalu zbog ekstremno ruznih scena, ni zbog cega drugog...Prokomentarisao sam cisto ovako, najrealnije sto sam mogao i bez ikakve lose namere, posto verujem da niko ovde nece postaviti ni priblizno slican komentar niti uopste razmislja ovako, vec cemo gledati raznorazna besmislena prepucavanja bez ikakve normalne diskusije.

avatar
SAMOjeNEBOiznadNas.
Tuesday, 17.02.2015
23:44

Ne znam sta je ovo sto ne mogu da ti odgovorim na kom onaj koji si poslednji napisao nema ispod dole odgovori al ovde cu ti napisati.Da jessmo se mucili ali brate opet preskaces da smo do desetog kola igrali bez Pavlovica Macvana Milosavljevica pa sto doso Pav i Mil odma se povredio Muric.Znaci nama prva petorka nije igrala pola sezone ejj prva petorka .Pa sta ti mislis kako bi igrala zvezda kad bi igrala sa ovom postavom Cibers Dangubic Tejic Mitrovic Blazic znaci da nema pleja.A rezerva Kaplanovic Jovic Aranitovic i ajde Kalinic .Pa mislis da bi bljirirali .Nebi druze.Istina je nismo dominantni pa ni u utakmicama koje smo dobili po 15 raz jer nije to to.To sto govoris da zvezda nije igrala svom snagom nije istina.Dacu ti najsveziji dokaz.Vodite 40 razlike protiv solnka il zadar sad ne mogu se setim vi do poslednjeg minuta igrate sa Petorkom najacom koja bi namucila real.Znaci umesto da ubacite Aranitovica Jovica kaplanovica sad malo vise zvezdi su bitni rekordi.Nije to samo ta nego sve utakmice.A partizan vodi protiv budusnoti 30 i na 4 minuta pre kraja ulazi nam klupa 2 i klupa 3.Vodimo protiv igokeje 15ulazi kuelzogu i sve.Zvezda igra na pobedu sto vise moze samo sto malo malo spusti gas ekipama slabijim.Svaka cast tebi razmisljas malo dobro.I ja bi da se izbegne derbi jer ako budemo u polufinale sve ce licini samo na tekmu ne.Pogotovo ulog koji je.Znaci i posle toga kad se zavrsi nastavio bi se rat bog jedini zna sta bi bilo.

avatar
Pera Zambula opet
Monday, 16.02.2015
16:47

Iskreno ovo sto si napisao nema veze sa istinom....ako si malo pratio mogao si da vidis da smo mi dobili i Olimpiju, Cedevitu, Cibonu i ostale od kako smo kompletirali tim koliko toliko.....sve bolje i bolje igramo kao i uvek Partizan dize formu za zavrsnicu i tek ce igrati dobro a i stize nam jos jedan igrac.....forma Zvezde Telekom i Buducnosti polako opada.....sto se lako moze videti po statistici ne samo u pobedama vec i parametrima u igri....Buducnost je sve sporija i u tranziciji igra uzasno sto se videlo u Ljubljani.....a da ne pricam sto ih je Mega unistila kuci.....sto se tice Olimpije ona je prosecan klub i izgubice bar jos jedan mec do kraja mogu da se kladim u to ako si spreman....Ne treba nama nikakav Hejslip ili sta vec.....mi imamo sistem, mi smo sampioni Srbije....mi osvajamo i kad imamo probleme sa finasijama, i kad imamo povredjene igrace i kad nam ne stignu pojacanja na vreme....tako da ta logika kojom se vodis ti je ok ali ne u vezi Partizana koji definitivno nije tim koji igra logicno, ove prethodne dve godine su ti veliki dokaz za to....mi smo celu deceniju stvarali pobednicki mentalitet i nemoze sad to da nestane za jedan dan ili sezonu :) Osim Cedevite prosle sezone mi nemamo neki veliki kiks u svim ligama gde smo igrali ovih godina :) Tako da ne trci pred rudu ajde da pogledamo do kraja pa cemo se videti ovde :) Prosle dve godine si sigurno bio siguran u Zvezdu i sta se desilo.....polako samo....strpljivo :)

avatar
Bogi with the trojka
Monday, 16.02.2015
13:28

Al si se ti pomucio nizasta :)

avatar
Magaraga
Monday, 16.02.2015
13:22

Pa kad vec gledas realno, pogledaj i sagledaj umor i formu zvezde, cedevite i biducnosti... i Partizana... Olimpija ima 3 gostovanja ( levski, mzt i solnok) i kuci njima uvek neugodnu krku... Jesu slabije ekipe ali su gostujuci tereni, dobro levski i moja baba moze da dobije :) Znaci ako imaju sve 4 pobede, partizanu trebaju 2, zadar kuci sto je realno i jos jedna. A s obzirom na formu partizana mislim da to ne bi trebalo da se dovodi u pitanje... A mislim da partizan sada, za razliku od pocetka sezone, ima ekipu koja parira i zvezdi i buducnosti i cedeviti i da bi kao i uvek, svi hteli da nas izbegnu ;)

avatar
SAMOjeNEBOiznadNas.
Monday, 16.02.2015
13:18

Evo druze odgovoricu ti.Hvala Bogu jesmo imali srecu dolaskom tog Pleja koji je dominirao i Olimpija bila losa i izgubila.A ja cu tebe sad pitati nesto a molim te odgovori mi.Ovo nije ona Olimpija koja je napravila razliku koja je bezala Partizanu 4 pobede.Ovo nije onaj Partizan koji je izgubio od Krke,Igokeje,Zvezde,Zadra.Da li je realno da mi nemamo srece to sto je Olimpija izgubila.Olimpija je mnogo slabija od nas sad.Mi smo izgubili 4 smesne utakmice na 2 poena kad nismo imali prvu petorku.I nebi bilo realno da zbog tog mi ne odemo u plej of a jaci smo sad.Olimpija nema sanse da ode u plej of.Partizan ce dobiti zadar u pioniru i potrebna mu je jedna pobeda a to je sigurna mega.Mega jeste dobra ali Mega ce opusteno uci u taj mec ma necu ti pricam videces.Sto se tice budusnoti Oni jesu jaki ali nisu toliko kako ti mislis.Odigrali su mec sa zvedom mec sezone ono im se ponoviti vise nikad nece.Ove u aba ligi svi su slabi sem zvezde.Ovo su prosecne ekipe jedina ekipa koja moze kvalitetom iskustvom da partira vama smo mi.Koliko god deluje smesno ali je istina.Nemoj da gledas poraze nasih 7 na tabeli.Jer to nije partizan koji je izgubio sedam nego Partizan koji je vezao 10 pobeda.

avatar
Dejan Markus
Monday, 16.02.2015
01:43

ako je fmp pametan(mada sumnjam)nece nas pustiti ali nece nesto ni preterano zagristi,jer u duelu izmedju Partizana i fmp-a psiholoski pritisak ce biti na strani fmp-a,a to vrlo cesto zna da donese prevagu...