Hoće li Bogdan zaigrati za Srbiju? Krstić dao odgovor

Autor: Aleksandar Golubović
nedelja 04.07.2021.
12:05
Izvor: Sportske.net

Oglasio se i potpredsednik KSS-a.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Jedan od najboljih srpskih košarkaša Bogdan Bogdanović završio je NBA sezonu porazom u finalnoj seriji Istočne konferencije protiv Milvoki Baksa, a potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije Nenad Krstić veruje da će se sjajni šuter pridružiti saigračima na Olimpijskim igrama u Tokiju.

"Ima naznaka da će igrati. Znam da je selektor Kokoškov u stalnom kontaktu sa njim", poručio je Krstić razgovor gostujući u Jutarnjem programu RTS-a.

Bogdan će se uskoro vratiti za Srbiju, a prema Krstićevim rečima ovaj košarkaš je bio sve vreme u kontaktu sa selektorom Igorom Kokoškovom.

"I pre početka kvalifikacionog turnira smo znali da imamo nekih problema, prvenstveno sa povredama igrača. To su sitne i normalne povrede koje igrači vuku tokom sezona. Ova klupska sezona je bila veoma specifična zbog koronavirusa, svi znamo da je bilo otežano igrati", počeo je Krstić.

Istakao je da je dodatni problem bio što su košarkaši direktno iz klupski obaveza uskočili u reprezentativne, čime nisu imali vremena da zaleče "sitne povrede" iz nedavno završene sezone.

Zatim je prokomentarisao igru "Orlova" u prve tri kvalifikacione utakmice na turniru u Beogradu.

"Mislim da delujemo okej s obzirom na to kakve su okolnosti. Naravno, ima još prostora za napredak. Jučerašnja utakmica je delovala ohrabrujuće i mislim da smo spremni za večerašnji duel. Svi se nadamo, uvek kažem da treba ići korak po korak, ali to je definitivno naš primarni cilj. Ne mislim da je olakšavajuća okolnost, igrači moraju da se odmore, ali svi znamo koliki je ulog. Svi sportisti, ne samo košarkaši, sanjaju o igranju na Olimpijskim igrama. Veliki je ulog i mislim da ovi igrači koji su tu ne razmišljaju o umoru, već samo o tome kako da dođu to tih Olimpijskih igara", rekao je Krstić.

Otkrio je kakva atmosfera vlada u taboru Srbije pred večerašnje finale.

"Naši momci su motivisani, već sam rekao da je veliki ulog. Italijani takođe, rasterećeni su jer igraju na našem terenu. Prethodnih godina nemaju takozvane zvezde, igraju timski i to čine veoma dobro. Rastu iz utakmice u utakmicu kao tim. Očekujem tvrdu utakmicu i našu pobedu naravno, ali neće biti lako. Moramo da igramo našu igru – onda neće biti problema. Naravno, uz punu energiju", kazao je nekadašnji centar.

Dodao je od igrača koji nisu na kvalifikacionom turniru selektor Kokoškov može da računa na povređene Nikolu Milutinova i Vladimira Lučića, dodajući im i Nemanju Nedovića, koji je nedavno istakao da neće igrati ovog leta.

Кrstić je otkrio da КSS u slučaju plasmana na OI planira put 13. jula u Tokio kako bi se cela delegacija aklimatizovala i da bi trebalo da budu odigrane dve pripremne utakmice – protiv Japana i Francuske.

Potom bi igrači 21. jula ušli u Olimpijsko selo, a četiri dana kasnije igrali prvu utakmicu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke