Hrvati besni: "Argentinci igrali ragbi!"

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 10.08.2016.
12:18
Izvor: Sportske.net

Selektor košarkaške reprezentacije Hrvatske Aca Petrović osuo je paljbu po sudijama noćašnjeg duela sa Argentinom i istakao da je protivnik igrao ragbi a ne košarku.

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Košarkaška reprezentacija Hrvatske jutros je poražena od Argentine u okviru drugog kola Grupe B na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, a utakmicu je obeležio veliki broj tehničkih grešaka i nervoza među reprezentativcima i članovima stručnog štaba selekcije Hrvatske.

Selektor Aca Petrović osuo je nakon meča paljbu po sudijama i istakao da je kriterijum bio sporan, posebno u trenutku kada su Argentinci "počeli da igraju ragbi".

"Ne znam zašto je došlo do promene kriterijuma kod suđenja, ali u drugom poluvremenu se igrao argentinski ragbi, a ne košarka. Još sam vruć od utakmice, ali suđenje u drugo poluvremenu stvarno nije imalo smisla" rekao je Petrović.

Argentina je u meču koji je završen rano jutros slavila rezultatom 90:82 i tako upisala drugi trijumf, dok je Hrvatska doživela prvi poraz.

"Na njihovu prljavu igru smo naseli, počeli smo da prigovaramo i zato smo dobili čak pet tehničkih na utakmici. Ja mogu biti isključen jer imam pomoćnika koji će me zameniti, ali ono što je Simon učinio početkom treće četvrtine je glupost i to se ne radi. Ponavljam, još sam pod utiskom, pa ne bih hteo nešto ishitreno reći" zaključio je Petrović.

Reprezentaciju Hrvatske već u trećem kolu očekuje ozbiljan test jer se sastaje sa domaćinom turnira Brazilom, dok će Argentina na megdan Litvaniji i to bi trebalo da bude okršaj za prvo mesto na tabeli imajući u vidu da je Španija već izgubila dve utakmice.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Gorila u magli! LFC
Wednesday, 10.08.2016
16:41

nisu to opravdanje vec realnost i protiv nas su deladova i beyns igrali grubo i jako,a kriterijum nije bio isti,to su klasicne sudijske greske,bili smo isprovocirani videli ste raduljicu i njegovu reakciju,nesto mozes tolerisati ali ovo je ipak kosarka

avatar
juvealexx
Wednesday, 10.08.2016
16:15

istina, nikad lošije suđenje još od beograda i one krađe protiv španjolske ali treba istaći da su argentinci imali "ludu" šutersku večer, preko 50 % šuta za 3 poena, a onda je jako teško igrati, ali aco mora biti svjestan da ni s brazilom neće biti ništa bolja situacija jer će oni pogotovo imati pomoć sudaca, nek igraju svoju igru i nek ne ulaze u rasprave sa sucima

avatar
Čika Marko
Wednesday, 10.08.2016
15:52

Mi krivimo sudije a komsije krive agresivnost...balkanska posla

avatar
Манда
Wednesday, 10.08.2016
13:36

Истина. Аргентина и Аустралија играју безобразно грубо а судије им дозвољавају то. Волео бих да се укрсте и да се побију...

avatar
Marco Popovich
Wednesday, 10.08.2016
13:12

I Litvanija je igrala ragbi sa nama u polufinalu Evropskog.... Nema kukanja,samo napred!

avatar
valdy
Wednesday, 10.08.2016
13:03

Ne igraju samo oni i Australija lomi,čupa i ništa.Takve prljave reprezentacije treba izbaciti sa prvenstva.