Hrvatski košarkaš se nameće šampionu Istoka

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 04.02.2018.
13:00
Izvor: Sportske.net

Kavalirsima ne ide ove sezone, može li da im pomogne talentovani hrvatski košarkaš?

EPA/LARRY W. SMITH
EPA/LARRY W. SMITH

Povezane vesti

Klivlend je neprepoznatljivo slab tekuće sezone, ostali su bez Irvinga, ali su u zamenu dobili dva prvotimca, Tomasa i Kraudera, ipak rezultati ekipa iz Ohaja su zaista veoma loši u poslednje vreme.

Trenutno su treći na tabeli istočne konferencije sa skorom 30-21, ali bi uskoro mogli da padnu i na četvrto mesto, Vošington i Indijana su im za petama.

Pokušaće do kraja roka za razmene (8. februar) da osveže roster, jasno je da imaju velikih problema u odbrani, a čini se da ponajviše škripi na centarskim pozicijama, naročito nakon teže povrede Kevina Lava.

Čini se da je došlo vreme da Tajron Lu ukaže šansu i trećem igraču koji je u Ohajo stigao iz Bostona, u Irvingovom trejdu, Toniju Žižiću.

Hrvatski košarkaš je letos stigao u najjaču ligu sveta, angažovali su ga Boston Seltiksi, ali je ubrzo promenio sredinu i pojačao Kavalirse u pomenutom trejdu.

Upisao je 12 nastupa u tekućoj sezoni, igrao je "na kašičicu", provodio oko 3,5 minuta na terenu u proseku, postizao zanemarljivih 1,1 poena uz 1,3 skoka po utakmici.

Poslat je u razvojnu ligu, u redove Kanton Čardža, a sinoć je pokazao zbog čega je u Evropi smatran za jednog od najtalentovanijih centara.

On je u duelu sa Vestčester Niksima, upisao 21 poen, 17 skokova, pet asistencija i dve blokade.

Odigrao je 13 mečeva za filijalu Kavalirsa, u proseku postiže 14,8 poena, osam skokova i po 1,2 blokade i asistencije po utakmici.

Čini se da je došlo vreme da Tajron Lu ponovo ukaže šansu bivšem centru Cibone i Darušafake, a u nastavku pogledajte njegov dominantan nastup protiv filijale Njujork Niksa.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MladoKolonac
Sunday, 04.02.2018
18:42

Žižići su Srbi, najverovatnije je majka vodila glavnu reč kao u slučaju Dražena, Dragića, Dončića...

avatar
PratimFudbalOd2005:(
Monday, 05.02.2018
18:46

podji odrasti jos malo,pa se vrati

avatar
MladoKolonac
Monday, 05.02.2018
21:35

sinovac, neznanje je izvor svakog zla

avatar
Leks Lutor
Sunday, 04.02.2018
14:58

Meni Zizic kul igrac , ne azumem kak nema mesta za njega u prvom timu.