Iz Vilijamsovog ugla - Oni pobedili, Zvezda izgubila, to je to...

Autor: Beta Beta
petak 06.02.2015.
00:08
Izvor: Beta

Zvezdini košarkaši žale zbog propuštene prilike za pobedom nad Žalgirisom, ali i ne očajavaju zbog toga...

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DR
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DR

Povezane vesti

Košarkaš Crvene zvezde Markus Vilijams rekao je danas da je žalgiris bio bolji i da ne treba umanjivati njegovu pobedu, dok je Boban Marjanović kazao da ekipa treba da bude ponosna što je ostala na okupu.

Zvezda je večeras izgubila od Žalgirisa 68:70, a Vilijams je u samom finišu šutirao za tri i promašio.

"Pokupio sam loptu i krenuo ka košu. Delovalo je otvoreno, ali ne znam gde sam se tačno nalazio na terenu. Bilo je oko četiri sekunde do kraja i nisam imao vremena da idem na ulaz. Osećaj svakako nije pozitivan. Jako smo se borili, imali smo prilike u finišu, pokušavali smo da povežemo neke akcije, ali nismo uspeli", rekao je Vilijams posle poraza.

Zvezda je sve vreme jurila rezultat, a delovalo je da nije igrala na svom maksimumu.

"Pogađali su šuteve, a (Džejms) Anderson je igrao odlično. Imali su neke ključne ofanzivne skokove, a mi smo promašivali. Dobro su odigrali i ne možete umanjivati njihovu pobedu. Igrali su dobru utakmicu, pogodili su važne šuteve, a mi nismo. To je to. Oni su pobedili, mi smo izgubili", rekao je Vilijams.

Zvezda večeras nije pogodila nijedan šut za tri poena posle 19 šuteva.

"Dešava se, dešavaju se takve utakmice. Imali smo otvorene šuteve i nismo ih ubacili", rekao je Vilijams.

Marjanović je kazao da je zadovoljan karakterom tima.

"Utakmica je stvarno bila dobra. žalgiris je odličan tim, što se videlo još kada su dobili Real Madrid u grupi, tako da nemamo za čim da žalimo. Možemo samo da budemo ponosni što smo ostali tim i kada smo počeli da gubimo. Bukvalno se nije znao pobednik do poslednjeg šuta, kada smo mogli da rešimo utakmicu", rekao je Marjanović.

"Utakmica je bila odlična za sve koji su gledali. Bila je tvrda, potrebna njima njima, potrebna nama. Idemo dalje, treba da naučimo nešto iz ovogga i da ostanemo tim", dodao je centar Zvezde.

On je kazao da je njegov tim bio izjednačen rezultatski sa žalgirisom iako je sve vreme bio u zaostatku.

"Takva je bila utakmica, a svaka utakmica je posebna na svoj način. Možda nismo imali sreće u ovoj sa tim šutem, ali smo bili 'egal'. Bukvalno, da smo ubacili dve-tri trojke bila bi naša utakmica. Svaki poraz boli na svoj način. Ovaj boli zato što smo imali loptu za pobedu i igrali pred svojim navijačima", rekao je Marjanović.

Kapiten Luka Mitrović bio je kritičan prema nastupu svog tima.

"Nije nas išlo. Šut je bio katastrofalan. Rizikovali su, ostavljali su nas same, a mi ništa nismo ubacili. Igrali smo dosta mlako, naročito u odbrani. Nismo preneli na parket ništa od onoga što smo spremali. Trebalo je u prvom poluvremenu iz čvrste odbrane i lakih poena da dodje samopouzdanje, koje nam je definitivno falilo u nastavku meča", rekao je Mitrović.

Deo javnosti i navijača očekivao je pobedu u ovoj utakmici, ali je kapiten rekao da je pritisak poslednja stvar u kojoj treba tražiti uzroke poraza.

"Mi imperativ pobede stvarno nemamo ni u jednom meču. Napravili smo veliki uspeh plasiravši se u Top 16, ali mi u svakoj utakmici, pogotovo pred našim navijačima, imamo obavezu da odigramo dobro svih 40 minuta i da izginemo na terenu i tako publici odužimo. U nekim trenucima se atmosfera prenosi na teren, ali je pritisak poslednje u čemu treba tražiti razloge poraza. Veličina tima se vidi i u tome koliko uspeva da se izoluje", rekao je Mitrović.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Volt-ai-Re
Friday, 06.02.2015
01:13

Gde ste nasli ovog Sopenhauera? Hahaha Vazno da glumi Majkl Skofilda, a veze nema u najvaznijim utakmicama...

avatar
Realan
Friday, 06.02.2015
01:56

Da brate ,lik ima iscrtanu mapu na telu :)

avatar
-REVOLT- 04. X 1945.
Saturday, 07.02.2015
00:47
avatar
-REVOLT- 04. X 1945.
Friday, 06.02.2015
18:47

A mapa vodi do izgubljenog blaga jer neke premije posle onog juce tesko da mogu ocekuju:-D