Jaka Blažič igra sezonu iz snova! Da su u Zvezdi znali...

Autor: Darko Mitrović
nedelja 31.01.2021.
08:20
Izvor: Sportske.net

Ne posustaje! Sa njim Cedevita Olimpija može mnogo ove sezone.

BETAPHOTO/ABA liga/Cedevita Olimpija
BETAPHOTO/ABA liga/Cedevita Olimpija

Povezane vesti

Konačno je Cedevita Olimpija, posle brojnih pokušaja godinama unazad uspela da formira tim koji ne samo što odlično igra u ABA ligi, nego i u Evrokupu pruža zapažene partije, pa ni ulazak u završnicu tog takmičenja ne deluje nerealno.

Reklo bi se, po dosadašnjim rezultatima podsećaju na Partizan iz prošle sezone, s tim što imaju pravog lidera na terenu - Jaku Blažiča.

Iskusni slovenački reprezentativac je potpunu afirmaciju stekao u Crvenoj zvezdi, ali ni tada nije igrao ovako dobro, pre svega napadački, kao što to čini danas u dresu Cedevita Olimpije.

Posle Filipa Petruševa iz Mege ima najbolje statističke podatke u dosadašnjem toku sezone ABA lige, 19 poena postiže u proseku, uz 4.3 skoka i 3.5 asistencija, ali što je još važnije, najbolji učinak ima kada je najvažnije, protiv konkurenata za titulu i plej-of.

U dva meča protiv Partizana upisao je ukupno 52 poena (24+28), protiv Budućnosti takođe 28, protiv Mornara 24 poena...

Videćemo kako će izgledati i protiv Crvene zvezde, koja je ove sezone vraćala i Marka Simonovića i Tejlora Ročestija, govori se i o novom povratku Štimca, ali možda bi bila bolja u Evroligi da je vratila Blažiča.

Ali, to je već iz domena šta bi bilo kad bi bilo, ono što je najaktuelnije je da je Blažič predvodio Cedevita Olimpiju do ubedljive pobede protiv Partizana, a posle meča je izneo svoje utiske o ovoj utakmici.


''Odbrana je bila ključ pobede. Mislim da smo mogli bolje da igramo taj segment i u prvom poluvremenu. Ali na kraju smo primili samo 65 poena, od kojih nekoliko uzastopnih kada je meč već bio rešen.

Srećan sam zbog ovakve predstave i trijumfa. Idemo napred. Nije lako protiv Partizana, imaju ime iako nisu u najboljem ritmu ove sezone, muče se. Važan meč za prvo mesto u ABA ligi za nas'', izjavio je Blažič.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke