Jokić, Bjelica, Bogdanović, srpski derbi sa dva lica! Harden napravio čudo protiv šampiona, za "Kandžu" teksaške psovke!

Autor: Vladimir Stojanović
petak 04.01.2019.
09:35
Izvor: Sportske.net

Srpski derbi opravdao očekivanja, kada su Nagetsi zaustavili naš tandem, videli smo preokret. Harden za nevericu, vruć doček za "izdajnika" u Teksasu...

EPA-EFE/MONICA M. DAVEY
EPA-EFE/MONICA M. DAVEY

Povezane vesti

Pošto su se u prvom poluvremenu našli na mukama protiv raspoloženog napada Kingsa, Nagetsi su uspeli da stegnu odbranu, za ostalo se pobrinuo Džamal Marej.

On je ubacio 17 od 36 poena u poslednjoj četvrtini pa su gosti odneli pobedu iz Kalifornije. Jokić je uz 26 poena, imao 13 skokova, Denver je zadržao čelnu poziciju Zapada, njihov osmi trijumf u deset mečeva.

Sakramento je u prvom delu bio na +13, otišao na +15, pre nego što je Marej krenuo u seriju. Pred poslednji period rezultat je bio izjednačen, ali na kraju posle trojke Mareja na startu četvrtog kvotera, Denver nije više ispustio vođstvo.

Bjelica je imao sjajnu prvu četvrtinu, kao i Jokić. "Beli" je dao 12 od 30 poena svog tima na startu meča, završio sa 17. Bogdanović je ubacio prvih šest poena u drugoj četvrtini, završio sa 14, u drugom poluvremenu su i jedan i drugi Srbin u Kingsima zaustavljeni.

Repriza prošlogodišnjeg zapadnog finala pripala je Hjustonu, nakon produžetka. Ponovo Harden, ponovo fantastična partija "Bradonja" je obrijao šampiona, igra kako priliči MVP-iju, 44 poena, 15 asistencija i 10 skokova. Ovo je peti meč u nizu da postiže više od 40 poena, jurili su ga na sve strane, i ostali nemoćni, šampion je morao da položi oružje, Harden je i pogodio trojku za pobedu na oko tri sekunde pre kraja produžetka.

Sudije su i pomogle Voriorsima, Kari je poslednju trojku postigao nakon pasa Duranta koji je bio jasno van terena što je i sam priznao na kraju meča, ali kaže da su sudije toliko grešile da je i ovo normalno. Međutim, ni to nije pomoglo, Stef je završio sa 35 poena, ali se za pravdu pobrinuo Harden.

Voriorsi su imali strategiju da ne fauliraju Hardena jer je u ponedeljak u meču izveo 27 bacanja.

Inače, Voriorsi su imali i +20, nisu uspeli da privedu meč kraju, nisu iskoristili loš šut rivala u prvom delu i to su skupo platili.

Durant je prešao broj od 22 000 poena, 32. igrač u NBA istoriji.

Zanimljivo je bilo u Teksasu, DeRozan i Leonard su se suočili sa bivšim klubovima, i jedan i drugi su postigli po 21 poen, radovao se San Antonio koji igra sve bolje. De Rozan je uz koševe, stigao do tripl-dabla, 14 skokova i 11 asistencija.

"Kandža" je dočekan zvižducima i uvredama, kaže da nije iznenađen i da su mediji kreirali takvu atmosferu. Navijači su ljuti jer je Leonard insistirao da ode. Zviždali su mu od zagrevanja do kraja.

Popović nije zadovoljan ponašanjem publike, kaže da se osećao loše i da svako ima pravo da izabere svoj put...I pored nekih teških reči od strane Kavija, kouč Pop ga je zagrlio pre meča i pokazao svoju veličinu.

San Antonio je lako dobio, vodili su tokom čitavog meča, a DeRozan je postao prvi košarkaš Sparsa posle 2003. i Dankana koji je napravio tripl-dabl pred domaćim navijačima.

Rezultati:

Golden Stejt - Hjuston 134:135 pr.
Sakramento - Denver 113:117
San Antonio - Toronto 125:107

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
neme
Friday, 04.01.2019
13:03

Greg sklopio kockice po ko zna koji put.Zao mi sto je Bjelica presedeo tri godine medu onim m....a

avatar
Bidza i Tridza
Friday, 04.01.2019
12:20

Cetvrtog kvotera...

avatar
UGASICE SE partizai
Friday, 04.01.2019
11:25

Harden je ubedljivo najbolji igrac u ligi i to trecu godinu za redom,samo je toliki hajp oko princeze i oko GSW-a da to nije realno.

avatar
Jovan Atanaskovic
Friday, 04.01.2019
20:49

Harden je decko ofanzivna masina koja je blago retardirana 80 posto poena je hjuston primio preko njega ili je bio pored asistenta ili poentera odbranu ne da ne igra nego je to cudo ova run and gun kosarka pada u vodu cim se pocne igrati ozbiljnija kosarka tj u plejofu jer je nemoguce iole ozbiljniji tim braniti sa cetri igraca i bukvom.... zvezde poput duranta lebrona westbrooka atekumba svi igraju odbranu samo princeza Harden zabusava

avatar
UGASICE SE partizai
Saturday, 05.01.2019
12:02

Harden igra sve bolju i bolju odbranu,ocigledno ne gledas Hjustonove utakmice. Kao druga stvar,ljudi su prosle godine zestoko pokradeni za finale a samim tim i za titulu,tako da ocigledno dobro igra i u PO i to protiv najbolje ekipe ikada,kojoj princeza LeBron ne moze 1 pobedu muka da uzme. Harden je najbolji igrac ubedljivo u zadnje 3 godine!

avatar
BlueBoy84
Saturday, 05.01.2019
09:43

Džabe babo kad ih favorizuje kao Farsa long i Djubrentus vec nekoliko godina. Farsa polako posustaje, a a doci ce vreme i Anjelijevima i ratnicima da ih olade