Jokić ne promašuje, Bjelica i "Vukovi" baš grizu!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 10.11.2015.
09:04
Izvor: Sportske.net

Pobede naših košarkaša uz nove dobre partije. U ostalim mečevima, derbi Klipersima, šampion nepobediv, Filadelfija džak za udaranje.

BETA/AP Photo/David Zalubowski
BETA/AP Photo/David Zalubowski

Povezane vesti

Mladi "Vukovi" su opet snažno grizli, ovoga puta je neprijatno iznenađena Atlanta koja je nakon sedam pobeda pretrpela drugi poraz u sezoni.

Minesota je uspela da prokocka +34, ali na kraju i da dobije četvrti meč u sezoni.

Vigins je ubacio 33 poena, izjednačio rekord karijere, Tauns dodao 17, Bjelica dobar, 11 poena, 5 skokova, 4 asistencije. Na poluvremenu je bilo +30 za goste sa severa, ali su na kraju strepeli za pobedu, što je nekako i normalno, oscilacija će tek biti.

Timberwolves Hawks Basketball

Nikola Jokić je ugradio 10 poena, bez promašaja u trijumf Denvera protiv Portlanda. Imao je i 2 skoka, 2 ukradene lopte i asistenciju.

 Nagetsi su prelomili u finišu, kada je ruki Mudiaj realizovao dva slobodna bacanja. Sedmi pik sa drafta je zaokružio najbolju partiju od dolaska u ligu, sa 18 poena, 6 skokova, 5 asistencija i 2 blokade.

Portland je drugo veče u nizu ušao u poslednju četvrtinu sa prednošću i ponovo ostao praznih šaka. Lilard je broja do 30, ali je bio jako nezadovoljan raspletom u finišu.

Golden Stejt je stigao i do osme pobede na startu, nova žrtva je bio Detroit. Pistonsi su spustili Karija na Karija na 22 poena, to je bila njegova najslabija partija sezone, ali nije vrdelo. Tompson je ubacuo 24, Igodala i Barboza iskombinovali 23 sa klupe, jednostavno Voriorsi imaju mnogo oružja. MVP Kari je promašio prvih sedam šuteva, ali je ipak pogađao kada je bilo najpotrebnije. Klupa Golden Stejta je napravila seriju od 10:0 na startu poslednjeg perioda.

Kod Detroita Dramond 14 poena, 15 skokova.

Spurs Kings Basketball

Sparsi su dominirali u poslednjoj četvrtini, i njihova klupa je napravila dosta štete Kingsima. Naime, rezervisti San Antonija su ubacili 37 poena, od toga 24 u poslednjem periodu kada su i prelomili utakmicu. Australijanac Pati Mils je odigrao sjajnu završnicu, Sakramento nije nimao rešenje, ubacio je 7 poena, 6 asistencija i ukrao 4 lopte u trenucima odluke.

Sakramento je u poslednjoj četvrtini sam sebe pobedio, napravili su osam grešaka. Jedina dobra vest je povratak Kazinsa, 21 poen i 12 skokova za sjajnog centra.

Naš Marjanović je odigrao 3 minuta, ubacio jedan od dva šuta...

Klipersi su dobili tesnu završnicu protiv Memfisa. Suprotstavili su se "Grizlijima" njihovim oružjem, odbranom, i preživeli da pričaju. Džej-Džej Redik je junak pobede, ubacio je 6 poena u nizu u poslednjih 55 sekundi. Grifin je uz 24 poena, imao 12 skokova, na drugoj strani Rendolf 26 poena, 9 uhvaćenih lopti.

Pol Džordž igra odlično, noćas je sa 27 poena bio ključ u pobedi Indijane nad Orlando, ovo je četvrta utakmica u nizu da postiže preko 20 poena.

Vučević je propustio još jedan meč zbog povrede.

Bulls 76ers Basketball

Čikago je naneo 17. uzastopni poraz, računajući i prošlu sezonu, Siksersi nisu dobili od kraja marta. To je četvrti najduži crni niz u njihovoj istoriji, ali su se svikli poslednjih godina na ove neslavne rekorde.

Kod Bulsa Mirotić 20 poena, 10 skokova, već u prvoj četvrtini bilo je +15 za goste, vodili su i sa 26 razlike, dileme nije bilo nijednog trenutka.

Rezultati:

Sakramento - San Antonio 88:106
Klipersi - Memfis 94:92
Golden Stejt - Detroit 109:95
Denver - Portland 108:104
Atlanta - Minesota 107:117
Indijana - Orlando 97:84
Filadelfija - Čikago 88:111

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sasa1988
Tuesday, 10.11.2015
13:39

Bijelica prelazi u konstantnost, Jokic je vec dijeo nje. Napokon imamo jednog dobrog centra. Ovaj Jokic ce jest sve evropske centre uskoro. Au, kako mi je drago zbog Bijelice. Bjelkan ba legenda nasa! Idemo.

avatar
Mare93
Tuesday, 10.11.2015
14:27

Bjelica je konstantan u napadu, oni ima svojih 5 do 10 šuteva po meču i pogađa u dobrim procentima, ali ima veliki problem u odbrani, nekako se i drži protiv bržih krila, međutim kada igra protiv nekog fizički jačeg odmah je u velikom problemu... Ali popraviće se to kada bude nabacio mišiće :)

avatar
Her Vien
Tuesday, 10.11.2015
11:14

Minesota ima previše talenata. Vigins, Tauns, LaVin, Tajus Džouns, Bjelica, Rubio, uz Martina, Garneta i Milera sazreće i ova ekipa ako ne ove, onda sledeće godine može da bude jako konkurentna i u plej ofu.

avatar
Mare93
Tuesday, 10.11.2015
14:25

Tek za 3 godine se ocekuje da budu ozbiljni konkurenti u plej ofu jer ne moze se napraviti nesto ozbiljnije ako ti nosioci igre imaju 20 godina (Vigins i Tauns), ali ce im mnogo znaciti Sem Mičel jer odlično postavlja odbranu, a oni su tu bili najgori u ligi prošle godine.

avatar
Mustang
Tuesday, 10.11.2015
19:58

Pekovica kad nabrajas starije vec..