Jokić ostavio u čudu jednog od najboljih defanzivaca lige, a nije hteo ni da šutira!

Autor: Nikola Miloradović
utorak 11.12.2018.
14:22
Izvor: Sportske.net

Momak iz Sombora, kao i uvek, skroman.

EPA-EFE/MIKE NELSON
EPA-EFE/MIKE NELSON

Povezane vesti

Denver Nagetsi su uprkos problemima sa povredama uspeli da izađu na kraj sa neugodnim Memfis Grizlisima. Slavili su 105:99 iako trener Meloun na raspolaganju nije imao Gerija Herisa, Pola Milsapa, kao i Vila Bartona i Ajzeu Tomasa, koji su odavno van stroja.

Junak pobede bio je naravno srpski internacionalac Nikola Jokić. On je ubacio 27 poena uz 12 skokova, njegov 17. dabl-dabl učinak ove sezone.

Ipak, po završetku utakmice je izjavio da uopšte nije želeo da šutira toliko, ali da su saigrači to od njega tražili.

"Nije moja želja bila da toliko šutiram. Saigrači su hteli da pogađam. Lopta je išla ka meni, dobro sam igrao", izjavio je Jokić.

Nakon toga se osvrno i na probleme sa povredama, a istakao je i koliko je pobeda nad Grizlisima bila važna za njegovu ekipu.

"Ostvarili smo veliku pobedu. Nedostajalo nam je nekoliko momaka, ali su se oni sa klupe, koji inače ne igraju mnogo, istakli i odigrali dobro. Znamo da je Memfis odličan u odbrani, ali smo se izborili sa pritiskom i pobedili. To je najvažnije.

Možemo da se izborimo sa povredama. Ekipa smo, čuvaćemo jedan drugog. Ne treba niko da preuzima dodatnu odgovornost. Moramo da igramo na isti način kao i do sada. Nisam samo ja zadužen, ne može sve da bude na jednom igraču. Moramo da igramo kao tim
", dodao je Nikola Jokić.

Protiv Memfisa ga je čuvao jedan od najboljih defanzivaca lige, iskusni Španac Mark Gasol, ali Jokić ga je ostavio bespomoćnim.

"Bez drugih startera, jasno je, morao je šutira više. Znali smo, ali nismo mu mogli ništa", priznao je sjajni Španac.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke