Jokićeva kolekcija bajki, među 10 u istoriji košarke! I naravno, potez večeri...

Autor: Vladimir Stojanović
subota 21.12.2019.
09:42
Izvor: Sportske.net

Drugi put u nizu, sad cilja Denverov rekord, ali i Džejmsa Hardena, Srbin neverovatan, zapušio usta kritičarima. Odlični Vučević nedovoljan Orlandu, Dragić se vratio pobedom, Bobi bez učinka, Sakramento gubi...

Beta/AP Photo/David Zalubowski
Beta/AP Photo/David Zalubowski

Povezane vesti

Nikola Jokić je ponovo uverio Ameriku da od njega boljeg centra na planeti nema. Posle kritika koje je trpeo zbog slabijih igara, sada je iz večeri u veče čovek koji Denver nosi na leđima. ubacio je 22 poena, imao po 10 skokova i asistencija, peti tripl-dabl u sezoni, 33 u karijeri. Po mnogima najbolji dodavač lige je razigrao i Mareja koji je brojao do 28, ubacio je devet poena u finišu treće četvrtine. Asistencija Jokića je ponovo digla Kolorado na noge!

Nagetsi su dobili pet mečeva kod kuće, protiv timova sa manje od 50% uspešnosti, ispit sledi u nedelju kada će se drugi put u sezoni suočiti sa Lejkersima. Posao je Denveru bio olakšan, Minesota bez povređenog Taunsa, mada i sa njim teško da bi napravili nešto, s obzirom da su izgubili devet mečevau nizu.

Recimo i to da je Jokić stigao Boba Kuzija na desetom mestu NBA večne liste kada su tripl-dablovi u pitanju. On je peti među aktivnim igračima i ubedljivo najmlađi u top 10. Ispred njega je Harden koji imao osam više, a osmoplasirani Fat Liverpil ima 43 tripl-dabla, on drži rekord Denvera koji će Jokić verovatno srušiti ove sezone.

"Lepo je biti u takvom društvu",
kaže Srbin.

Indijana je preslišala Kingse, 15 poena, 9 skokova, 6 asistencija, Domantas Sabonis radi baš sve, Pejsersi su u strašnoj formi, dobili su Bakse i Lejkerse dva vodseća tima lige. Bolest nije smetala Ti-Džej Vorenu, ubacio jw 23 poena, odbrana Sakramenta jednostavno nije na potrebnom nivou. Bjelica je ubacio 15 poena, imao po 5 skokova i asistencija, Bogdanović je propustio meč zbog povrede članka, njegov tim je šutirao solidno, ali su previše dozvolili domaćinu, gubili sa 22 poena u trećoj četvrtini, nisu uspeli da se vrate...

Dalas je napravio novo iznenađenje bez Luke Dončića. Mavsi su dobili u Filadelfiji, Porzingis je uz 22 poena, imao 18 skokova, najviše u karijeri, Siksersi su u krizi, drugi poraz kod kuće u nizu. Prethodna stanica Dalasa bio je Milvoki gde su prekinuli seriju vodećeg tima lige od 18 pobeda, sigurno je da su želeli da pokažu da ekipa nije šou samo jednog čoveka. U Dončićevom odsustvu, Hardevej Džunior igra odlično 28 poena, na drugoj strani Embid 33 i 17 skokova, ali nije mogao da spreči treći poraz u seriji. Spolja, Siksersi nisu mogli da pogode ništa, Dalas je vodio gotovo čitav meč...

Bobi Marjanović je igrao oko pet minuta protiv bivšeg kluba, nije se upisao, nije ni šutirao iz igre, promašio je par slobodnih bacanja.

Klivlend je na krilima fantastične partije Džordana Klarksona tukao "Grizlije", nekadašnji igrač Lejkersa je ubacio 33 poena. Marko Gudurić nije dobio šansu.

Boston je bio bez ponovo povređenog Hejvarda, Kemba je promašivao, ali duga klupa je donela pobedu protiv Detroita. Svi su se upisali kod Seltiksa, a konačno se na terenu pojavio Tako Fol, ruki-gigant, publika je skandiranjem naterala Breda Stivensa da ga uvede. Podigli su se na noge kada je zakucao posle ofanzivnog skoka, završio je sa pet poena i dve uhvaćene lopte, uz povike "MVP". Očigledno, u Bostonu su se super zabavljali noćas...

Toronto je prevazišao odsustvo trojice povređenih igrača, Ibaka se vratio u petorku, ubacio 23 poena, imao 10 skokova, Lovri je dodao 26, pa je šampion nekako slavio protiv Vizardsa koje je predvodio Bil sa 37 poena. Imali su možda šansu, ali se Bertans ispromašivao, ušli su u izjednačenih poslednjih pet minuta, no na kraju, par trojki Toronta je prelomilo.

Majami je vodio od početka do kraja protiv Niksa, Goran Dragić je malo zarđao, makar tako kaže, ali je Slovenac ubacio 18 poena i 8 skokova, posle povrede. Dario Šarić je dao 16 poena, ali Feniks ništa nije mogao protiv Oklahomekoja je stigla na 50% uspešnosti.

Nikola Vučević se brzo posle povrede vratio na svoje brojeve, 23 poena, 12 skokova, ukrao je čak šest lopti, ali Orlando nije našao rešenje za Mek Koluma i Lilarda, bekovski par domaćih im je stpao 60 poena. Melo Entoni se lakše povredio, od kada se pridružio timu, Blejzersi imaju pozitivan skor
8-7.

Voriorsi su izgubili +20 protiv Pelikansa, ali su na kraju ipak slavili. Alek Burks je ubacio 18 poena, D'Anđelo Rasel 25, pogodio je najvažniji šut večeri u poslednjem minutu, pa je Golden Stejt prekinuo niz od pet poraza. Dobili su šest mečeva ove sezone, dva puta Pelikanse, koji nisu mnogo bolji, imaju samo pobedu više.

Golden Stejt - Nju Orleans 106:102
Oklahoma - Feniks 126:108
Denver - Minesota 109:100
Portland - Orlando 118:103
Filadelfija - Dalas 98:117
Toronto - Vašington 122:118
Majami - Njujork 129:114

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke