Jokićevih 53, umešan u sukob sa prvim fanom Feniksa!

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 08.05.2023.
06:21
Izvor: Sportske.net

Uvrnuta scena u Arizoni, Nikola bez nagrade za nestvarnu partiju!

AP Photo/Matt York)
AP Photo/Matt York)

Povezane vesti

Biće ovo, kako se i pretpostavljalo, duga serija.

Sansi su odbranili domaći teren, dobili i drugi meč u pustinji protiv Nagetsa, sada je 2:2.

Ponovo su ih vodili Buker i Durant koji su ubacili po 36 poena, a "x" faktor bio je Landri Šamet. On je pogodio četiri trojke u poslednjem periodu meča, i otvorio vrata pobede, 129:124. Serija se vraća u Kolorado, svaki brejk do kraja verovatno će trasirati put u finale Zapada za jednog od dva rivala.

Jokić neverovatan, 53 poena i 11 asistencija, 20 od 30 šut, u jednom trenutku slika koja je obišla svet. Došao je u kontakt sa vlasnikom Sansa Metom Išbijom koji nije želeo da vrati loptu, dobio je tehničku grešku. Nikola je pogađao iz neverovatnih pozicija, što je navelo trenera rivala, Montija Vilijamsa da izjavi posle meča da dvostruki MVP zaista može da postigne koš iz svake situaacije.

Sansi su posle serije Bukera od 17 poena u trećoj četvrtini poveli sa +6, 98:92, Denver je odbijao da se preda, ali nije uspeo da stigne prednost domaćih. Inače, Buker je enigma za rivala, još jedna sjajna partija, u ovom plej-ofu on postiže 36 poena u proseku i ima šut oko 60%. Noćas je pogodio 14 od 18, promašio samo jednu trojku iz četiri pokušaja. Na drugoj strani, Marej je brojao do 28, uz 7 asistencija. Videli smo neverovatnu košarku, strašne procente šuta za dva poena, no, Sansi su postigli šest trojki više, napravili i pet skokova prednosti u odnosu na rivala. 

Meloun je rekao da je neki navijač (kako rekosmo vlasnik domaćih Išbija) želeo da bude deo mečea i da je uvrnuto da Jokić dobije tehničku jer publika nije htela da vrati loptu. Sudije su videle da je Nikola udario laktom prvog čoveka Feniksa, ovaj je na poluvremenu izjavio da je dobro i da više brine zbog utakmice, nego sukoba. 

Naredni meč je u sredu u Koloradu, a serija će se svakako vratiti u Arizonu u petak uveče.

U prvom meču večeri, istočnom "matineu", posle drame Siksersi su izjednačili protiv Bostona na 2:2.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke