Jokićevo čudo, prelazi u Bronkose, Lebronov najgrublji faul karijere!

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 28.01.2021.
08:32
Izvor: Sportske.net

Šetnja za Denver u Majamiju, Jokić ponovo napravio potez od koga zastaje dah. Šta se desilo između Lebrona i Embida?

AP Photo/Matt Slocum
AP Photo/Matt Slocum

Povezane vesti

Na poslednjoj stranici turneje na Istoku,  Denver je lako dobio u Majamiju, oslabljeni domaćin je bio lak plen bez Batlera, na poluvremenu je bilo +25 za goste. Nikola Jokić je završio sa 21 poenom i 11 skokova, nastavio strašnu seriju dabl-dablova, na ruku je Nagetsima išao očajan šut Hita, oni su napravili crni rekord od 15 promašenih trojki u prvoj četvrtini. Malo navijača je bilo u dvorani, a psi koji otkrivaju virus su korišćeni na ulazima. Sledeći meč za Denver na dugom putovanju kući je u Teksasu sutra protiv San Antonija.

Jokić je ponovo izveo svoj čuveni "kvoterbek" pas preko čitavog terena, ali nas valjda više ništa ne iznenađuje. Što kažu, preći će u Bronkose za sledeću NFL sezonu. Inače, da se danas bira MVP, kladionice su izbacile procenu da bi Jokić ima 41% šansi da osvoji titulu najboljeg igrača lige.

Domantas Sabonis je odigrao sjajan meč u Šarlotu, na sreću nije povredio koleno početkom nedelje, pa je Litvanac dobre vesti proslavio sa 22 poena, 11 skokova i 10 asistencija. Pogodio je devet od deset šuteva, iako je bilo neizvesno hoće li igrati.

Jasno, Andre Dramond nije oprostio Detroitu. Centar Kavsa je ubacio 23 poena, imao 16 skokova i 5 ukradenih lopti protiv bivšeg kluba, Kolin Sekston je dodao 29 poena, a gosti su napravili 22 greške.

Kingsi su bili mnogo odmorniji od Orlanda, videlo se na terenu, Badi Hild odličan 29 poena, ubacio je sedam trojki, ovo je bila prva utakmica za Sakramento u šest dana. Nikola Vučevič najefikasniji kod Medžika 26 poena, dodao je i devet uhvaćenih lopti.

Bruklin je posle produžetka slomio Atlantu, Durant je ubacio 32, Harden 31 poen, uz 15 asistencija i 8 skokova, Irving je broja do 26. Dakle, čak 87 poena velike trojke Netsa, Houksi su se sjajno držali, Jang je ubacio 28 poena, imao 14 asistencija, na kraju ipak nisu uspeli, mada su imali šansu za novi produžetak, Hanter je promašio odlučujući šut.


Dolijali su Lejkersi, napravili su seriju 13:0 u finišu, ali je pobeda ostala Filadelfiji nakon što je Tobijas Haris presudio tri sekunde pre kraja. Čebron je na pokušaj Embida da zakuca preko njega odgovorio grubim namernim faulom, a Kamerunac smatra da bi da je situacija bila obrnuta on bio isključen. Embid je ubacio 28 poena, Simons stigao do tripl-dabla 17 poena, 11 skokova, 10 asistencija. Naravno Embid nije ostao dužan, u jednom od narednik napada udario je laktom u lice Entonija Dejvisa pa je i sam zaradio tehničku grešku. Ovo je prvi poraz Lejkersa na strani ove sezone.

Baksi su u Tampi dobili Toronto, Adetokumbo je bio blizu tripl-dabla, 24 poena, 18 skokova, 9 assistencija, dok je DeRozan sa 21 poenom vodio Sparse do pobede protiv Bostona. Domaćin je u Teksasu odigrao odličan meč, iako su Seltiksi bili kompletni prvi put ove sezone, Keldon Džonson je dodao 18, Oldridž 20, Marej 11 poena, uz 11 skokova.

I Pelikansi su uzeli meru Vizardsima, Zajon i Ingram su postigli po 32 poena, a oslabljeni gosti iz prestonice nisu mogli ništa. Vodeći strelac lige Bredli Bil je ubacio 47 poena, ali njegova frustracija raste, Vestbruka je kouč Bruks odmarao pošto je prethodne večeri igrao u Hjustonu. Kris Pol je bio raspoložen protiv bivšeg kluba Oklahome, ubacio je 32 poena, ali njegova najbolja partija sezone nije krunisana pobedom. Feniks je dozvolio preokrez, Lu Dort je pogodio trojku u poslednja dva minuta, tada je Tander prešao u vođstvo i zadržao ga do kraja. Pokuševski je odigrao dobrih 22 minuta, 7 poena, 4 skokova, 3 blokade, 2 asistencije.

Ni Mavsi nisu predstavljali problem za Jutu, iako nije bilo Donovana Mičela. "Džezeri" su vodili od početka do kraja, 10. pobeda u nizu, Gobert je dominirao na početku, pa je Juta sada na skoru 14-4 i deli prvo mesto sa Lejkersima. Klarkson sa 31 i Džo Ingls sa 21 poenom su izbušili Teksašane u čijim redovima je Dončić ubacio 30 poena ali uz loš šut za tri. Marjanović je imao skok nije se upisao za 94 sekunde koliko je proveo na parketu.

U sudaru top pikova drafta Džejms Vajsman je dobio Entonija Edvardsa, oba rukija su dala po 25 poena. Voriorsi su drug put u četiri dana dobili Minesotu, pa iako Karija nije baš išao šut, pobeda je ostala u San Francisku, deveti put u nizu je Golden Stejt tukao Minesotu kod kuće.

Rezultati:

Šarlot - Indijana 106:116
Klivlend - Detroit 122:107
Orlando - Sakramento 107:121
Atlanta- Bruklin 128:132 pr.
Majami - Denver 82:109
Filadelfija - LA Lejkers 107:106
Toronto - Milvoki 108:115
San Antonio - Boston 110:106
Nju Orleans - Vašington 124:106
Feniks - Oklahoma 97:102
Juta - Dalas 116:104
Golden Stejt - Minesota 123:111

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke