Jovanović: "Očekivali smo više, mislili smo da će biti i 20.000 navijača"

Autor: Mladen Heleta
ponedeljak 10.04.2023.
23:41
Izvor: Sportske.net

Trener Igokee nahvalio Partizan.

AdmiralBet ABA liga
AdmiralBet ABA liga

Povezane vesti

Košarkaši Partizana savladali su večeras Igokeu u Beogradu sa 89:74 u 25.

AdmiralBet ABA lige.

Trener Igokee Vladimir Jovanović čestitao je crno-belima na trijumfu.

"Čestitam ekipi Partizana na zasluženoj pobedi. Kako sam rekao u najavi, za nas jako teška nedelja u smislu da nemamo igrače za pet na pet na treningu. Iimprovizovali smo i spremali smo se na taj način, tako da moram da budem zadovoljan kako smo odigrali. Na kraju evidentan pad u energiji i koncentraciji, što ekipa kao Partizan ume da kazni. Raduje me ovih 25 minuta, kao i skokovi, ima prostora za napredak. Mislim da ćemo biti sve bolji i bolji", rekao je Jovanović, koji je ovu sezonu počeo kao trener Crvene zvezde.

Igokea je u nekoliko navrata pretila domaćinu, ali je posustala u odlučujućim momentima.

"To je glavna stvar. Kada se izgubi energija, ne može da se trči gore-dole i da se brani pik-en-rol i jedan na jedan i klouz-aut, sve je mnogo teže. Dođu lagani koševi, vidi se to po broju nenapravljenih faulova. To su neke stvari koje mogu da opravdam situacijom pre utakmice. Koliko sam mogao, ja sam podelio minute. Ali zaista teško", kazao je Jovanović

Partizan je ponovo imao ogromnu podršku sa tribina, a atmosferu je pohvalio i trener Igokee.

"Ambijent je pravi košarkaški. Sigurno je prijalo mojim igračima. Očekivali smo više, mislili smo da će biti i 20.000 navijača, ali bilo je za uživanje. Možda je na početku bilo grča, ali to je više bilo vezano za neki respekt koji je normalan za mlađu ekipu koja nije favorit", a potom se Jovanović osvrnuo na igre Partizana u Evroligi.

"Sigurno da pratim, igraju fenomenalno. Čestitao sam im, napravili su sjajan uspeh. Znaćemo sa kojeg mesta će krenuti plej-of, ali ko god je sa druge strane ih neće želeti i može protiv svih protivnika da igra Partizan", poručio je Jovanović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke