Jovanovićev vapaj posle poraza, šta to guši Megu?

Autor: Aleksandar Golubović
nedelja 13.02.2022.
21:50
Izvor: Sportske.net, Beta

Preveliki teret za mlade igrače.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Trener košarkaša Mege Vladimir Jovanović rekao je večeras da je njegov tim samo u uvodnim trenucima imao egal protiv Budućnosti, kao i da nisu mogli da izdrže ritam od tri utakmice u sedam dana.

"Čestitam Budućnosti na zasluženoj pobedi. Osim uvodnih minuta gde smo pružili neki otpor i gde je utakmica bila u egalu, posle je Budućnost preuzela konce u svoje ruke i držala ih do kraja utakmice. Ne želim da bude alibi, ali ovo je previše za nas, tri utakmice u sedam dana mislim da mnogo iskusnije ekipe ne mogu da izdrže a ne mi sa svojim rosterom", rekao je Jovanović, preneo je klupski sajt.

Košarkaši Mege poraženi su večeras u Podgorici od ekipe Budućnosti sa 69:83, u meču 20. kola ABA lige.

Jovanović je dodao da Mega već godinama igra jednu utakmicu nedeljno i da u takvim okolnostima talenat može da se pretvori u kvalitet.

"Ukoliko igramo u ovom intenzitetu utakmica kao što sam već napomenuo, mislim da je to neizvodljivo jer na drugoj strani imamo kvalitetnog protivnika što je večeras bila Budućnost i u tome tražimo razloge poraza. Ostaje nam još malo vremena da se pripremimo za Kup. Sigurno nismo pružili ono što smo hteli, postoje objektivni razlozi za tako nešto, ali ne treba se preterano kriti iza njih", zaključio je Jovanović.

Budućnost je treća na tabeli ABA lige sa 14 pobeda i tri poraza, a Mega na sedmom mestu ima osam pobeda i 11 poraza.

Mega u narednom kolu dočekuje Igokeu, dok Budućnost gostuje Zadru.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke