Kapiten završio karijeru - Zbogom Novice

Autor: Sportske Net
četvrtak 08.07.2021.
10:19
Izvor: Sportske.net

Veličković se oprostio...

Sportske.net/Pavle Knežević
Sportske.net/Pavle Knežević

Povezane vesti

Novica Veličković danas je zvanično završio svoju igračku karijeru. To je učinio u svom Partizanu, a klub iz Humske pozdravio se sa kapitenom na svom zvaničnom Tviter nalogu. 

"Svi kojima je srce crno-belo bili su svesni da će ovaj dan jednom doći...Dan kada će legendarni kapiten, rekorder po broju nastupa u dresu Partizana, neprikosnoveni borac i vođa koji je uvek komandovao 'Za mnom', jedinstveni Novica Veličković, reći igračkoj karijeri 'Zbogom'", napisano je na sajtu KK Partizan.

Veličković je tokom svoje karijere igrao za Partizan, Real Madrid, Megu, Bamberg, Trabzonspor, da bi se 2016. godine ponovo vrati u Partizan gde je danas završio svoju karijeru. 

Tridesetpetogodišnjak je sa Partizanom osvojio tri pehara ABA lige, pet Kupova Koraća, a sa Realom ima i Kup kralja. Sa reprezentacijom Srbije osvojio je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu 2009. godine. 

Bilo je to putovanje od uspona i padova i ne može niko da ospori uspeh koji je Novica ostvario, još da nije bilo tih povreda, bilo bi još lepše i svetlije. Voleli ga ili ne, kapiten crno-belih je odigrao važnu ulogu u stvaranju mentaliteta košarkaškog kluba Partizan i možemo mu samo reći: "Hvala ti, Novice za ove godine". 


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke