Karadžić: "Odbrana bolje funkcioniše nego napad"

Autor: Beta Beta
utorak 30.05.2017.
22:25
Izvor: Beta

Selektor ženske košarkaške reprezentacije Srbije Stevan Karadžić rekao je da je turnir u Češkoj bio idealna provera pred Evropsko prvenstvo i dodao da odbrana trenutno bolje funkcioniše od napada.

FIBA/Ciamillo-Castoria/Girgasz
FIBA/Ciamillo-Castoria/Girgasz

Povezane vesti

Košarkašice Srbije osvojile su turnir u Karlovim Varima, a po povratku iz Češke dobile su dvodnevni predah. Od prepodnevnog treninga u sredu vraćaju se u uobičajeni režim.

"Ovaj turnir je bio idealna provera šta smo uradili do sada, jer su protivnici prema kvalitetu bili adekvatni za ovaj deo priprema. Iskoristio sam te tri provere u Karlovim Varima da dam šansu svim igračicama, da pored utisaka sa treninga vidim kako izgledaju i na terenu, na utakmici... Generalno, zadovoljan sam zalaganjem i požrtvovanjem koje su devojke prikazale", rekao je Karadžić za sajt Košarkaškog saveza Srbije.

Govoreći o samoj igri u Češkoj, Karadžić je naveo da ima stvari koje treba popraviti, kako u odbrani tako i u napadu.

"U ovom trenutku, odbrana bolje funkcioniše nego napad. Ipak, s obzirom na period koji je pred nama, mislim da će napad biti sve bolji jer u dosadašnjem delu priprema, generalno, još nismo mnogo radili na šutu pošto smo tek devedesetak dana na okupu", rekao je on.

Selektor je rekao da je Sonja Petrović u Češkoj doživela lakšu povredu, da će u naredna dva-tri dana raditi prema posebnom režimu, ali da ne bi trebalo da bude problema.

"Ana Dabović bi tokom nedelje trebalo da pojačava intenzitet treninga i, ako bude sve u redu, od ponedeljka bi mogla da trenira normalno, sa ekipom", rekao je Karadžić.

Srbija nastavlja pripreme za Evropsko prvenstvo u Beogradu, gde će 8, 9. i 11. juna odigrati tri pripremne utakmice sa reprezentacijom Japana.

Ta tri meča će, ujedno, biti i finalni testovi za EP, koje počinje 16. juna.

Evropsko prvenstvo održava se od 16. do 25. juna u Češkoj.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke